Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τα ροζ σκάνδαλα των 007

Σε ροζ σκάνδαλα σε 17 χώρες ενεπλάκησαν μυστικοί πράκτορες των ΗΠΑ

secret_service620

Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και συχνά οι ανώτεροί τους, έχουν εμπλακεί σε σεξουαλικά σκάνδαλα και άλλες «ανάρμοστες συμπεριφορές» σε 17 χώρες τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με μαρτυρίες στην επιτροπή της Γερουσίας που επιβλέπει τον εν λόγω τομέα, όπως αναφέρει η Washington Post.

Οι μαρτυρίες φαίνεται να έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις επανειλλημμένες διαβεβαιώσεις από τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ότι οι ανάρμοστες συμπεριφορές και τα ροζ σκάνδαλα, δεν γίνονται ανεκτά.

Χθες, η ίδια εφημερίδα, ανέφερε ότι δυο μυστικοί πράκτορες που είχαν αναλάβει την ασφάλεια του προέδρου Ομπάμα, απομακρύνθηκαν, κατηγορούμενοι για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ιγκνάσιο Ζαμόρα Τζούνιορ, ο επικεφαλής μιας ομάδας άλλων 10 πρακτόρων στην υπηρεσία του Αμερικανού προέδρου, εντοπίστηκε την περασμένη άνοιξη να επιστρέφει στο δωμάτιο μιας γυναίκας, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο κοντά στο Λευκό Οίκο, όπου είχε ξεχάσει μια… σφαίρα από το υπηρεσιακό όπλο του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας για την υπόθεση αυτή διαπιστώθηκε ότι ο Ζαμόρα και ένας άλλος πράκτορας, ο Τίμοθι Μπάρακλοου, έστελναν ερωτικά μηνύματα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε μια υφισταμένη τους. Ο Ζαμόρα καθαιρέθηκε ενώ ο Μπάρακλοου μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία.

Πριν από ένα χρόνο είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τις πόρνες στην Καρθαγένη της Κολομβίας. Χαρακτηριστικό είναι επίσης, παλαιότερο περιστατικό του Νοεμβρίου του 2009, όταν μια ομάδα άνω των 70 πρακτόρων ανέμενε σε στρατιωτικό αεροσκάφος την μεταφορά από την Ταϊλάνδη στη Νότια Κορέα.

Ένας εκ των πρακτόρων δεν είχε εμφανιστεί και προκειμένου να μην καθυστερήσει η πτήση, ένας ανώτερος συμφώνησε να μείνει πίσω για να τον «μαζέψει» από πορνείο της Ταϊλάνδης, όπου βρέθηκε σε κατάσταση μέθης. Ο πράκτορας επέστρεψε στις ΗΠΑ με εμπορική πτήση και αυξημένο κόστος για την υπηρεσία. Δεν τιμωρήθηκε, σύμφωνα με όσα κατέθεσε μάρτυρας.
Σύμφωνα με την πολιτική που ακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες, οι σεξουαλικές επαφές πρακτόρων με πόρνες και πολίτες ξένων χωρών, απαγορεύονται.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By