Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τα σαλόνια των Sotheby’s γέμισαν… Σεΐχηδες

Το νέο portfolio που υπόσχεται εκατομμύρια

 

Της Λητώς Μησιακούλη

Feminine delcacy, Sumayyah Al SuwaidiΚαλυμμένοι κάτω από τα σαρίκια και τις κελεμπίες, παρέες Αράβων μπαινοβγαίνουν στα γραφεία του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο, «ζαλίζοντας» με αλλεπάλληλα ραντεβού τους ειδικούς της Σύγχρονης Τέχνης οι οποίοι αδημονούν για μια χειραψία, που θα ολοκληρώσει τα deals του καλοκαιριού.

Και αυτό, διότι από τις 23 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2013, θα τοποθετηθούν στις αίθουσες των Sotheby’s στη New Bond Street, δώδεκα κορυφαία έργα της εικαστικής αφρόκρεμας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση με τίτλο «The exhibition: three generations» που γίνεται πρώτη φορά στους Sotheby’s μιας και πρόλαβαν πρώτοι να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι Άραβες έχουν «βαριές τσέπες» αυτή τη στιγμή.

Άλλωστε οι γνώστες και οι επενδυτές στα έργα τέχνης γνωρίζουν καλά πως οι καλλιτέχνες της Μέσης Ανατολής αποτελούν σήμερα την νούμερο 1 αναδυόμενη αγορά διεθνώς. O στόχος του οίκου είναι κερδίσουν την εμπιστοσύνη των Αράβων, προκειμένου να χτιστεί ένα καινούριο portfolio που θα υπόσχεται υψηλό τζίρο εκατομμυρίων.

 

Τα δυο μεγάλα φαβορί
Την έκθεση έχει επιμεληθεί το Ίδρυμα Τεχνών και Μουσικής του Αμπου Ντάμπι (ADMAF) και πραγματοποιείται υπό την στήριξη του Σεΐχη Hamdan bin Zayed Al Nahyan.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του οίκου, ένα από τα μεγάλα φαβορί της έκθεσης είναι το έργο του Hamdan Buti Al Shamsi με τίτλο State of mind το οποίο έχει μαγνητίσει τα βλέμματα των Αράβων. Παρομοίως, το Feminine Delicacy έχει προκαλέσει το αγοραστικό ενδιαφέρον, κάνοντας τους συλλέκτες να ψάχνουν για την καλλιτέχνιδα Sumayyah Al Suwaidi η οποία επεξεργάζεται φωτογραφίες εστιάζοντας στο συναίσθημα και τη θηλυκότητα.

State of mind, Hamdan Buti Al Shamsi

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By