Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια αξιοποίησης του Ελληνικού

Τι προβλέπει η συμφωνία, τι επενδύσεις θα γίνουν και ποιες οι κυρώσεις και το τίμημα για την αγορά

elliniko600_150114

Η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση του Ελληνικού και την εκτέλεση επενδύσεων ύψους 10 δισ. άρχισε, με το υπουργικό Συμβούλιο να εγκρίνει άμεσα την επίμαχη σύμβαση και τους ενδιαφερόμενους να καταθέτουν έως τις 27 Φεβρουαρίου δεσμευτικές προσφορές.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, στις βασικές παραμέτρους του σχεδίου σύμβασης, που θα προβλέπει ότι η απόφαση για τον ανάδοχο θα κριθεί κυρίως από το τίμημα εξαγοράς της «Ελληνικό ΑΕ» σε ποσοστό 100%, η οποία θα έχει στην κατοχή της το 70% της έκτασης με τη μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης 99 ετών και στην πλήρη κατοχή της το 30% όπου θα κτισθούν οικίες προς πώληση.

Η αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου

Ο ανάδοχος θα εκτελέσει το έργο σε 3 πενταετίες και θα υποχρεούται να κατασκευάσει πάρκο 2.000 στρ., ενώ εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει από την αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου, δημιουργώντας ξενοδοχειακές μονάδες, καταστήματα, και πολυτελείς κατοικίες.

Στο υπόλοιπο τμήμα θα κατασκευαστεί εμπορικό κέντρο, ένα σύνθετο τουριστικό συγκρότημα με καζίνο καθώς και συνεδριακά κέντρα, γραφεία και ενδεχομένως ένα μεγάλο ενυδρείο.

By