Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αυτά είναι τα φύλλα επίταξης των καθηγητών [εικόνα]

Οι εκπαιδευτικοί παίρνουν στα χέρια τους το χαρτί που τους επιστρατεύει – Τι προβλέπεται σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του

epitaksiΟι καθηγητές ανά την χώρα, άρχισαν ήδη να παραλαμβάνουν τα φύλλα επίταξης που τους στέλνει η κυβέρνηση.

Επίσης, η  επιστράτευση των εκπαιδευτικών ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαΐου έως την έκδοση νεώτερης απόφασης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και βάσει απόφασης που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος. Δείτε την απόφαση του υπουργείου.

Μια εκπαιδευτικός, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook την υπογεγραμμένη από τον Πρωθυπουργό απόφαση για επίταξη της, η οποία προβλέπει τα εξής:

ΦΥΛΛΟ ΕΠΙΤΑΞΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δυνάμει της υπ” αριθμ. Υ28/11.05.2012 (ΦΕΚ 11398) απόφαση του Πρωθυπουργού και της κατ” εξουσιοδότηση αυτής υπ/ αριθμ 6212/11.05.2013(ΦΕΚ 11408) απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητιμού

ΕΠΙΤΑΣΣΕΤΑΙ

απο 12η μεσημβρινή ώρα Τετάρτης 15 Μαΐου 2013 μέχρι νεωτέρας ο/η:

(ακολοθούν τα στοιχεία του εκπαιδευτικού)

Προκειμένου να προσφέρει τις προσωπικές υπηρεσίες του/της ως εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον τόπο εργασίας του/της, σύμφωνα με το ωράριο του προγράμματος εκπλήρωσης των υπηρεσιακών του/της καθηκόντων.

Σημειώνεται ότι η άρνηση παραλαβής και η παράλειψη εκτέλεσης των ως άνω υποχρεώσεων, τιμωρείτσαι με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση του πρωθυπουργού ανέφερε ότι «υπάρχει επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από την προταθείσα, με την από 10 Μαΐου 2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2012-2013 και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, καθώς και η σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και τους σοβαρούς κινδύνους που επαπειλούνται για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων στις ανωτέρω εξετάσεις, αιφνιδίως, επτά ημερολογιακές ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους».

Τα «φύλλα πορείας» περίπου 88.000 εκπαιδευτικών ετοιμάστηκαν, εκτυπώθηκαν και έχουν ήδη ξεκινήσει να παραδίνονται, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών. Σημειώνεται ότι σήμερα η ΟΛΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 19:00 στο κέντρο της Αθήνας ενώ την Τρίτη έχει αποφασιστεί από την ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία και πορεία διαμαρτυρίας στις 10:00 στα Προπύλαια.

By