Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα χειρότερα του πολέμου πέρασαν εκτιμά ο Ποροσένκο

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι το κύριο και πλέον επικίνδυνο μέρος του πολέμου έχει πια περάσει, χάρη στον ηρωισμό των στρατιωτών»

poronesko_ukraine

«Τα χειρότερα του πολέμου πέρασαν» εκτίμησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι το κύριο και πλέον επικίνδυνο μέρος του πολέμου έχει πια περάσει, χάρη στον ηρωισμό των στρατιωτών» επεσήμανε κατά τη διάρκεια της πρώτης εφ” όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την εκλογή του στον προεδρικό θώκο στα τέλη του Μαΐου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το ειρηνευτικό του σχέδιο θα «λειτουργήσει» παρά την άρνηση των ανταρτών να αποδεχτούν τις πολιτικές προτάσεις του Κιέβου.

Την περασμένη εβδομάδα, το Κοινοβούλιο του Κιέβου είχε εγκρίνει, έπειτα από πρωτοβουλία του Πέτρο Ποροσένκο, την αρχή αναγνώρισης ενός «ειδικού καθεστώτος» που θα εγγυάται μεγαλύτερη αυτονομία στις περιοχές των φιλορώσων αυτονομιστών, τη διενέργεια εκλογών την 7η Δεκεμβρίου και την χορήγηση αμνηστίας υπό προϋποθέσεις για τους αυτονομιστές μαχητές.

Ωστόσο οι αυτονομιστές είχαν απορρίψει αυτήν την πρόταση και ανακοίνωσαν ότι θα διεξάγουν τις δικές τους προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στις 2 Νοεμβρίου, μία εβδομάδα μετά τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί στην Ουκρανία για την 26η Οκτωβρίου. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι θα μποϊκοτάρουν την εκλογική διαδικασία του Οκτωβρίου.

By