Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα 10 καλύτερα κολέγια για CEO στην τεχνολογία

Λίστα του Bloomberg με τα κορυφαία πανεπιστήμια για σπουδές που εγγυώνται καριέρα

PANEPISTIMIOΆνθρωποι όπως ο Bill Gates, ο Steve Jobs και ο Mark Zuckerberg έχουν δείξει ότι δεν χρειάζεται να αποφοιτήσεις από ένα κολέγιο προκειμένου να διευθύνεις ένα τεχνολογικό κολοσσό. Όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις…

Το Bloomberg κατάρτισε μια λίστα με τα 10 -κατά τη γνώμη του- καλύτερα κολέγια για CEOs στον τομέα της τεχνολογίας.

1. Princeton University
Το Princeton University στο Νιου Τζέρσι στις ΗΠΑ είναι ιδιωτικό πανεπιστήμιο και το καλύτερο σε επίπεδο κορυφαίων CEO στην τεχνολογία.

Ο Scott Howe της Acxiom, ο Tom Leighton της Akamai Technologies , και ο Meg Whitman της Hewlett-Packard’s είναι μεταξύ των κορυφαίων αποφοίτων του πανεπιστημίου.

2. Stanford University
Δεν θα έπρεπε να εκπλήsσει το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο ψηλά στη λίστα, σχολιάζει το Bloomberg, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Silicon Valley, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά σε μερικές από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας όπως η Apple, η Google και το Facebook.

Ανάμεσα στους αποφοίτους του Stanford που σήμερα διευθύνουν τεχνολογικές εταιρείες βρίσκεται ο Zach Nelson της NetSuite, ο Scott McGregor της Broadcom ενώ από εκεί πέρασε και η Marissa Mayer προτού γίνει η πρώτη γυναίκα μηχανικός της Google και ακολούθως διευθύνουσα σύμβουλος στη Yahoo!.

3.Harvard University

Αν και ο Zuckerberg παράτησε το Χάρβαρντ πολλοί άλλοι διευθύνοντες σύμβουλοι κατάφεραν να πάρουν το πτυχίο τους.
Μεταξύ των κορυφαίων αποφοίτων που σήμερα διευθύνουν μεγάλες εταιρείες είναι ο Steve Kaufer της TripAdvisor και ο Steve Ballmer που αναμένεται να παραιτηθεί από τη Microsoft μέσα στον επόμενο χρόνο.

4. University of Michigan

Το βασικό τμήμα στο Μίσιγκαν είναι πολύ κοντά στη Motor City. Ο Eric Lefkofsky ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος στη Groupon και ο Paul Rooke που έχει επίσης υψηλόβαθμη θέση στη Lexmark έχουν αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

5. University of California, Berkeley

Το κολέγιο αυτό μετρά έξι αποφοίτους που αμείβονται ως διευθύνοντες σύμβουλοι σε τεχνολογικές εταιρείες με περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια. Μεταξύ αυτών ο John Daane της Altera, η Selina Yo της Ruckus Wireless και ο Paul Jacobs της Qualcomm.

6. Marquette University

Απ” αυτό το κολέγιο έχουν αποφοιτήσει πέντε άτομα που διευθύνουν μεγάλες εταιρείες ψηφιακής τεχνολογίας. Μεταξύ αυτών Ralph Quinsey της TriQuint Semiconductor που κατασκευάζει εξαρτήματα για εταιρείες όπως η Apple.

7. University of Texas, Austin

Ο Bob Beauchamp διευθύνων σύμβουλος της BMC Software αποφοίτησε απ” αυτό το κολλέγιο ενώ ένα πέρασμα, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει τις σπουδές του, έκανε και ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell, ο Michael Dell.

8. Technion-Israel Institute of Technology

Το πανεπιστήμιο αυτό έχει βγάλει μερικούς από τους πιο επιτυχημένους διευθύνοντες συμβούλους στο Ισραήλ. Συνεργάζεται με το Cornell σε ένα σχέδιο κατασκευής ενός τεχνολογικού campus αξίας 2 δισ. ευρώ.

9. Rice University

Το Rice University με έδρα το Χιούστον των ΗΠΑ έχει βγάλει κάποια κορυφαία επιχειρηματικά μυαλά μεταξύ των οποίων και ο Mark Durcan που διευθύνει τη Micron Technology τη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ εταιρεία κατασκευής καρτών μνήμης για υπολογιστές.

10. Massachusetts Institute of Technology

Το MIT μετρά τέσσερις διευθύνοντες συμβούλους σε τεχνολογικές εταιρείες μεταξύ των οποίων ο Eugene Hall στη Gartner και ο Michael Saylor στη MicroStrategy.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By