Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Τα 10 πιο απομονωμένα ξενοδοχεία στον κόσμο

Σε τροπικά δάση, σε ορεινούς όγκους, στην έρημο ακόμα και μέσα στην πόλη σε προκαλούν να τα γνωρίσεις!

Explora Patagonia, Χιλή, Παταγονία

Patagonia
Explora Patagonia

Στην καρδιά του εθνικού πάρκου Torres del Paine, ανάμεσα σε ορεινούς όγκους και δίπλα σε καταρράκτες είναι ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία στη Χιλή. Ντυμένο με ξανθή οξυά και πινελιές μπρούντζου και σχιστόλιθου (στα μπάνια), υψώνεται στις όχθες της λίμνης Pehoé, προσφέροντας καταπληκτική θέα στους γρανιτένιους σχηματισμούς του πάρκου από οποιοδήποτε από τα 50 δωμάτιά του.

Το ξενοδοχείο και οι συνεργάτες του προσφέρουν πλήθος δραστηριοτήτων από trekking και ιππασία μέχρι φωτογραφικά σαφάρι.

The Grenadines, Petit St. Vincent, Καραϊβική

Υπάρχουν πολλά ιδιωτικά resort στην Καραϊβική, αλλά υπάρχει κάτι διαφορετικό σε αυτό εδώ. Βρίσκεται στην ακτογραμμή του νησιού Grenadines και δεν διαθέτει τηλέφωνα, τηλεόραση και υπολογιστές. Οι μόνες οθόνες είναι τα τεράστια παράθυρα που καδράρουν τον ωκεανό.

Belcampo Lodge Belize, Μπελίζ

The Grenadines, Petit St. Vincent
The Grenadines, Petit St. Vincent

Βρίσκεται έξω από τη περιοχή Punta Gorda, στη Μπελίζ της Κεντρικής Αμερικής, στις βορειοδυτικές ακτές της Καραϊβικής. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της περιοχής είναι ότι υπακούει στους κανόνες του αγροτουρισμού. Μπορεί να βρίσκεται στην καρδιά ενός τροπικού δάσους, αλλά διαθέτει τη δική του βιολογική φάρμα, όπου καλλιεργεί καφέ, ορχιδέες και που σπάνια τα πουλιά σταματούν να κελαηδούν ακόμα και τη νύχτα.

Four Seasons at Koele, Lanai, Χαβάη

Four Seasons at Koele, Lanai
Four Seasons at Koele, Lanai

Χωμένο μέσα σε τροπικό δάσος κοντά σε καταρράκτες αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό νησάκι, το Lanai δυτικά του Μάουι.

Beyond Sossusvlei Desert Lodge, Ναμίμπια

Beyond Sossusvlei Desert Lodge
Beyond Sossusvlei Desert Lodge
Belcampo Lodge Belize
Belcampo Lodge Belize

Στη μέση του πουθενά στέκει αυτό το κατάλυμα στη Ναμίμπια. Μέσα στην απέραντη έρημο ξεπροβάλλουν δέκα πολυτελείς βίλες από πέτρα και γυαλί. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται οι πορτοκαλί αμμόλοφοι Sossusvlei που αποτελούν φυσικό αξιοθέατο της περιοχής.

Tikehau Pearl Beach Resort, Γαλλική Πολυνησία

Tikehau Pearl Beach Resort
Tikehau Pearl Beach Resort

Ναι, η λέξη απομόνωση στην Γαλλική Πολυνησία μπορεί να ακούγεται σαν ουτοπία, λόγω της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης των νησιών Bora Bora και Μοοrea. Όμως  υπάρχει αυτό το ξενοδοχείο στο Tikehau, όπου ακούγεται ακόμα και το μικρότερο κύμα που σκάει στην αμμουδιά.

Gran Hotel La Florida, Βαρκελώνη

Gran Hotel La Florida
Gran Hotel La Florida

Στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο αλλά από το 2003 δέχεται τους αθεράπευτα καλομαθημένους θαμώνες όπως στις δεκαετίες του ’20 και του ’30.

Διαθέτει 70 δωμάτια με εκπληκτική θέα στη Μεσόγειο και τη Βαρκελώνη από ύψος 300 μέτρων στο λόφο Tibidabo – 20 λεπτά μακριά από το κέντρο. Διάσημοι σχεδιαστές και αρχιτέκτονες έχουν αφήσει την υπογραφή τους σε 8 από τις σουίτες: Rebecca Horn, Ben Jakober, Yannick Vu, Cristina Macaya, Hans Duettmann, Dale και Patricia Keller είναι μερικοί από αυτούς. Διαθέτει από τις πιο μεγάλες infinity pools που έχουμε δει ποτέ.

Saffire Freycinet, Ταζμανία

Saffire Freycinet
Saffire Freycinet

Είκοσι σουίτες όλες με θέα στον εντυπωσιακό κόλπο των Οστράκων (Great Oyster Bay) και την οροσειρά Hazards στο Saffire της Τανζανίας. Το 5 αστέρων ξενοδοχείο βρίσκεται στην αμμώδη ακτή που συνδέει τη χερσόνησο Freycinet με την υπόλοιπη Τασμανία. Σε αυτά τα νερά που συνήθως βάφονται κόκκινα από την αντανάκλαση του ήλιου στο ροζ γρανίτη των γύρω βουνών Hazards φάλαινες και δελφίνια βρίσκουν διατροφικό καταφύγιο λόγω του μεγάλου αριθμού μαλακόστρακων που υπάρχουν εκεί.

The Twelve Apostles Hotel And Spa, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

The Twelve Apostles Hotel And Spa
The Twelve Apostles Hotel And Spa

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να απολαμβάνετε ένα μασάζ στη δική σας σουίτα αγναντεύοντας φάλαινες και δελφίνια να διασχίζουν τον Ατλαντικό; Δεν είναι μόνο απομονωμένο, είναι και στην κορυφή της λίστας με τα πιο ακριβά ξενοδοχεία στον κόσμο. Σεω απόσταση 15 λεπτών βρίσκεται η πόλη Cape Town.

Πηγή arttravel.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By