Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τείνει να εξελιχθεί σε φιάσκο το νέο i-Phone της Apple

Δεν έχoυν περάσει πολλές μέρες από όταν εκατομμύρια οπαδοί της Apple άρχισαν να συρρέουν στα καταστήματα για να καταθέσουν ένα… μηνιάτικο για το νέο i Phone και τα παράπονα «πέφτουν βροχή».

1

Ανάμεσα στις πρωτοποριακές ιδιότητες που προσφέρει το iPhone 6 Plus υπάρχει και μία κάπως… απρόσμενη: οι κάτοχοι της πολυπόθητης συσκευής άρχισαν να διαμαρτύρονται πως αυτή λυγίζει όταν τη βάζουν στην τσέπη τους. Το λεγόμενο «σκάνδαλο bend-gate» ξεσήκωσε πλήθος σχολίων στα social media και φωτογραφίες λυγισμένων i-phone «ξεχύθηκαν» στο διαδίκτυο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποσύρει αναβάθμιση του νέου λειτουργικού της συστήματος, iOS 8, που λάνσαρε με τα νέα iPhone, μετά από αναφορές χρηστών για δυσλειτουργία. Το λογισμικό σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίζει διάφορα bugs της αρχικής έκδοσης. Ωστόσο η αναβάθμισή του έκανε τα πράγματα χειρότερα, επηρεάζοντας τη λειτουργία φωνητικών κλήσεων του iPhone καθώς και τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων TouchID.

Μαζί με το iPhone «λυγίζει» και η μετοχή της Apple που υποχώρησε κατά 3,81% στα 98,05 δολ.

Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα η Apple είπε, σύμφωνα με την Wall Street Journal, πως μέχρι στιγμής μόνο εννέα πελάτες παραπονέθηκαν για παραμόρφωση της συσκευής και πως το λύγισμα είναι «εξαιρετικά σπάνιό» με κανονική χρήση. Πρόσθεσε επίσης πως τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus είχαν επιτύχει στα τεστ αντοχής και ανθεκτικότητας προϊόντος.

Πηγή:capital.gr

By