Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τεκμήριο για μη καταβολή φόρων σε όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό ζητά ο Απ. Κακλαμάνης

«Με σχετική ερώτηση του στον υπουργό Οικονομικών ο πρώην πρόεδρος της βουλής ζητά τη λήψη τολμηρών μέτρων»

ap.kaklamanisA

Να νομοθετηθεί τεκμήριο (μαχητό) για τη μη καταβολή των νόμιμων φόρων για σημαντικά ποσά που έχουν «φυγαδευτεί» στο εξωτερικό από την 1/1/2009 έως τις 17/6/2012 και να επιβληθεί φόρος 30-40% ανά ύψος ποσού και μείωση του στο ήμισυ για ποσά που επαναπατρίζονται για μια τουλάχιστον πενταετία, ζητά ο Απ. Κακλαμάνης.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών υπογραμμίζει ότι η διαρροή κεφαλαίων σε τράπεζες του εξωτερικού και –κυρίως- η αδυναμία των αρμόδιων αρχών να αποκαλύψουν τα μη νομίμως φορολογηθέντα ποσά, εξοργίζει την πάσχουσα από την οικονομική κρίση κοινωνία μας.
«Επιβάλλεται, συνεπώς, εν όψει και του προεξοφλούμενου χρηματοδοτικού κενού 2015-2016 και της συνεχιζόμενης ασφυκτικής για την πραγματική οικονομία τακτικής των τραπεζών, παρά τα ποσά της ανακεφαλαιοποίησης τους και την πρόσφατη χορήγηση 5 δις ευρώ με μόλις 0,25% επιτόκιο από την ΕΚΤ, να ληφθούν τολμηρά μέτρα για όλους εκείνους που ενώ η χώρα αντιμετώπιζε κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης, μετέφεραν κεφάλαια τους στο εξωτερικό», αναφέρει.

By