Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άμεση εκδίωξη του καθεστώτος Ασαντ από την Συρία θέλουν οι ΗΠΑ

Τρόπους ταχύτερης εκδίωξης του καθεστώτος “Ασαντ αναζητά η Ουάσιγκτον, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόν Κέρι, από το Παρίσι. Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Δαμασκό.

 

Mideast_SyriaΣυνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζόν Κέρι, επισκεπτόμενος τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στις συναντήσεις με τους ομολόγους του.

Μετά το Λονδίνο, στην συνάντηση που είχε με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς στο Παρίσι επισήμανε πως η χώρα του αναζητεί τρόπους για να φύγει όσο το δυνατόν συντομότερα ο Μπασάρ Αλ Ασαντ από την εξουσία. Οι επικλήσεις Κέρι γίνονται στο όνομα του «Συριακού λαού», την ίδια στιγμή που δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο κάνουν λόγο για ενίσχυση της βοήθειας των ΗΠΑ προς τις ένοπλες ομάδες των αντικαθεστωτικών της Συρίας.

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της χώρας αναζωπυρώνονται οι συγκρούσεις γύρω από την Δαμασκό με τους αντικαθεστωτικούς να επιχειρούν την κατάληψή της. Από την πλευρά του ο τακτικός στρατός επιχειρεί βομβαρδισμό στην πόλη Νταράγια, ένα από τα σημαντικότερα «οχυρά» των αντικαθεστωτικών. Συγκρούσεις μαίνονται σε πολλά μέτωπα στο βορειοδυτικό μέρος της Συρίας. Ενδεικτικό της σφοδρότητας των συγκρούσεων είναι πώς την Τρίτη υπήρξαν πάνω από 100 νεκροί.

 

[space size=»30″]

 

By