Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Tελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου στους πρυτάνεις να ανοίξουν τα πανεπιστήμια

Oι διοικητικοί υπάλληλοι διανύουν ήδη την 8η εβδομάδα απεργίας τους

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Έκκληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια έκανε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμο Σιμόπουλο.

«Ζήτησα από τις Πρυτανικές Αρχές και τα Συμβούλια Ιδρυμάτων τους, να εκπληρώσουν το καθήκον τους ασκώντας αρμοδιότητες που τους δίνει ο Νόμος, για να ανοίξουν τα Ιδρύματα άμεσα, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο»  δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Για να προσθέσει ότι «μία μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατά κλειστά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους, καταχρηστικά»

Ο κίνδυνος πάντως να χαθεί το εξάμηνο είναι ορατός για χιλιάδες φοιτητές. Με βάση το νόμο κάθε εξάμηνο πρέπει να περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο δεκατρείς πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας.

Τυχόν εξέταση μαθήματος που διδάχθηκε λιγότερο από 13 εβδομάδες, είναι άκυρη και ο βαθμός δεν υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι διανύουν ήδη την 8η εβδομάδα απεργίας τους.

Η απάντηση του ΕΚΠΑ

Ωστόσο, άμεση ήταν απάντηση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ:

«Το Συμβούλιο Ιδρύματος καλεί τον κ. Πρύτανη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές λειτουργίες του Ιδρύματος. Εάν αυτό δεν συμβεί, το εξάμηνο θα χαθεί με καταστρεπτικές συνέπειες για τους φοιτητές/φοιτήτριες του Ιδρύματος και τις οικογένειές τους. Στην περίπτωση αυτή η ευθύνη του κ. Πρυτάνεως θα είναι τεράστια.»

Ταυτόχρονα σε αρκετά τμήματα (Ιατρική, Φαρμακευτική, Βιολογικό, ΤΕΦΑΑ) γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθεί η εκπαιδευτική διαδικασία την ερχόμενη εβδομάδα παρά την απόφαση των απεργών για γενικό/καθολικό κλείσιμο όλων των κτιρίων του ΕΚΠΑ.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By