Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί στη Κύπρο

Σήμερα έγινε η τελετή ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Minister-cyprusΠραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης των νέων υπουργών Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου. Στην τελετή παρέστη σύσσωμο το υπουργικό Συμβούλιο.

Απευθυνόμενος στον νέο υπουργό Οικονομικών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτελέσει το καθήκον του στο ακέραιο και κατά τον καλύτερο τρόπο και θα αποδειχθεί αντάξιος του προκατόχου του.

Ο πρόεδρος απευθυνόμενος στη νέα υπουργό Εργασίας την κάλεσε να μην φεισθεί του χρόνου της προκειμένου να εξαντλεί το διάλογο με το συνδικαλιστικό κίνημα και τους διάφορους φορείς που αποτελούν τους παράγοντες δημιουργίας, ώστε οι οποιεσδήποτε αποφάσεις να είναι αποτέλεσμα του κοινωνικού διαλόγου.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν είναι μόνο το μνημόνιο που έχει διορθωθεί, αλλά και η σύνθεση του υπουργικού με την παρουσία της πρώτης γυναίκας σε αυτό.

Μιλώντας εκ μέρους και της κ. Αιμιλιανίδου, ο νέος ΥΠΟΙΚ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στα πρόσωπά τους και διαβεβαίωσε ότι θα αναλώσουν όλες τις δυνάμεις τους για το καλό του τόπου.

Οι ευθύνες, είπε, είναι μεγάλες και οι προσδοκίες των συμπολιτών μας ακόμη μεγαλύτερες.

Πηγή: offsite.com.cy

 

 

By