Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τελικά η κυβέρνηση θα ενημερώσει τη Βουλή για την Κύπρο

Μετά τον «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ των κομμάτων, οι βουλευτές θα ενημερωθούν από τον Γ. Στουρνάρα για τις αποφάσεις του Eurogroup.

Fosphotos
Fosphotos

Παρά την αρχική άρνηση της κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να ενημερωθεί το Κοινοβούλιο για τις εξελίξεις στην Κύπρο και κυρίως για την στάση της κυβέρνησης στο Eurogroup, θα υπάρξει συζήτηση.

Ύστερα από συνεννόηση της κυβέρνησης και της Βουλής αποφασίσθηκε την Τετάρτη (στις 5 το απόγευμα ) ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να ενημερώσει τις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τις αποφάσεις του Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν αρνητικός και είχε απαντήσει ότι πρόκειται για «διαδικασία η οποία δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της. Δικαίωμα ενημέρωσης της Βουλής με τέτοια διαδικασία, είναι αποκλειστικότητα του πρωθυπουργού».

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους δύο προέδρους των Επιτροπών  κ. κ. Μπέζα και Τραγάκη να τεθεί, κατά προτεραιότητα, ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, η ενημέρωση των μελών της  Επιτροπής για τα αποτελέσματα των αποφάσεων του Eurogroup σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Κύπρου.

 

 

 

By