Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Τεράστια τιμή για μένα η Εθνική» δηλώνει ο Φ. Κατσικάρης

«Η ευθύνη είναι τεράστια, γιατί είναι μια ομάδα που έχει φέρει τεράστιες επιτυχίες, είναι η 5η καλύτερη στον κόσμο και αυτό τα λέει όλα»

ÊÁÔÓÉÊÁÑÇÓ  ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÌÐÉËÌÐÁÏ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2011-2012) KATSIKARIS  OLYMPIAKOS - BILBAO (EUROLEAGUE 2011-2012)

«Είναι τεράστια τιμή για οποιονδήποτε ασχολείται με τον αθλητισμό να έχει την ευκαιρία -από οποιοδήποτε πόστο- να αντιπροσωπεύει τη χώρα του. Αν γίνει αυτό που πιστεύω και ελπίζω να γίνει, θα είναι τιμή για μένα», δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης Νο 1 υποψήφιος (και… μοναδικός) για την ανάληψη της ηγεσίας της Εθνικής ομάδας μπάσκετ.

«Η ευθύνη είναι τεράστια, γιατί είναι μια ομάδα που έχει φέρει τεράστιες επιτυχίες, είναι η 5η καλύτερη στον κόσμο και αυτό τα λέει όλα. Ενώ είναι και μια ομάδα που την έχει αγαπήσει ο κόσμος πάρα πολύ. Πιστεύω ότι έχουμε το κατάλληλο και είμαι σίγουρος ότι και τα επόμενα χρόνια θα είναι στην πρώτη γραμμή η Εθνική. Για μένα θα είναι πολύ μεγάλη τιμή να δουλέψω σ αυτήν», πρόσθεσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3.

Και, πότε θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Ομοσπονδία;«Πιστεύω ότι σύντομα θα τελειώσουμε. Δεν μπορώ βέβαια να περιμένω για πάντα. Δεν έχουμε βάλει ένα όριο όμως. Η ομάδα πρέπει να λειτουργήσει, ήδη έχει αργήσει σε κάποια πράγματα, όπως είναι ο σχεδιασμός…».

Για το αν θα ενσωματώσει παιδιά που παίζουν στις ΗΠΑ και αν θα κάνει ανανέωση είπε:
«Υπάρχει ο Κώστας Μίσσας, που είναι τεχνικός διευθυντής της ομάδας και είναι μια σημαντική προσωπικότητα, είναι ένας σύνδεσμος που βρίσκεται πολλά χρόνια με τα νέα παιδιά, γιατί ήταν στην Εθνική Νέων και τα γνωρίζει. Είναι άξιος, είναι προπονητής με τεράστια εμπειρία, τα παιδιά που είναι στην Αμερική είναι θετικά, υπάρχει ανταπόκριση να έρθουν, στις επαφές που έγιναν ήδη».

Και, αν μπορεί η Εθνική να έχει μια θετική παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο…
«Είναι μια ομάδα που αν έρθουν όλοι, ο προπονητής θα έχει έναν “ευχάριστο πονοκέφαλο” για το ποιον θα αφήσει έξω. Ο καθένας φτιάχνει βέβαια μια δωδεκάδα στο μυαλό του στην Ελλάδα. Για εμάς το θέμα είναι να είναι διαθέσιμα τα παιδιά και να μην έχουμε τραυματισμούς. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ένα τεράστιο κίνητρο για πολλούς παίκτες, γιατί η Εθνική μας για πολλούς και διάφορους λόγους δεν ήταν κοντά στους στόχους της τα προηγούμενα χρόνια. Δεν παύει όμως να είναι ένα δύσκολο τουρνουά, θα υπάρχουν λίγες απουσίες από τις άλλες ομάδες, αλλά θα έχει ενδιαφέρον και από την πλευρά της Εθνικής μας και θα υπάρχει κίνητρο για κάτι καλό».

 

By