Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τεράστιο φορτίο του ελληνομεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών σταμάτησε η ΕΛ.ΑΣ

Το φορτίο κοκαΐνης υπολογίζεται περίπου στα 20 εκατομμύρια ευρώ

astynomia

Τεράστιο φορτίο κοκαΐνης το οποίο υπολογίζεται στα είκοσι εκατομμύρια ευρώ, κατάσχεσε χθες βράδυ η ελληνική αστυνομία ύστερα από μεγάλη επιχείρηση σε μεζονέτα στη Βούλα.

Το φορτίο, που ήρθε στην Ελλάδα με πλοίο πριν από ένα μήνα και βρέθηκε σε κοντέινερ που υποτίθεται ότι μετέφερε μπανάνες από τον Παναμά και επρόκειτο να διοχετευθεί στη Μέση Ανατολή, πωλήθηκε από τον Κολομβιανό βαρόνο στον Έλληνα από την Καλαμάτα έναντι 8 εκατ. ευρώ και επρόκειτο να πωληθεί στη «λιανική» -αφού πρώτα νοθευόταν- προς 20 εκατομμύρια ευρώ.

Τα μέλη του κυκλώματος έμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο της παραλιακής και περίμεναν το τελικό «ΟΚ» προκειμένου να περάσουν στο επόμενο στάδιο της επιχείρησης και, αφού «έσπαγαν» την κόκα, θα την έστελναν στον τελικό της προορισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 50χρονος Ελληνας, που είναι γνώριμος στις Αρχές, καθώς είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για εμπόριο ναρκωτικών, επρόκειτο να κρατήσει για λογαριασμό του τα 70 κιλά, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα θα κατέληγε στη Μέση Ανατολή.

Κατά την επιχείρηση στη Βούλα συνελήφθη, εκτός από τον 60χρονο από την Κολομβία και τον 50χρονο από την Καλαμάτα, και ένας 25χρονος Μεξικανός.

Πρόκειται για ελληνομεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών και, σύμφωνα με πληροφορίες, για ένα από τα μεγαλύτερα που δρουν παγκοσμίως, καθώς ο Κολομβιανός θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στον κόσμο -και συγκεκριμένα, το νούμερο 2 του πιο σκληρού καρτέλ κοκαΐνης της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ και της DΕΑ -και αφού εντόπισαν το σπίτι μετά από πολύμηνη έρευνα- έκλεισαν ραντεβού ως υποτιθέμενοι αγοραστές και κατάφεραν να συλλάβουν τους τρεις εμπλεκόμενους, τους οποίους φέρονται να παρακολουθούσαν εδώ και περίπου έναν χρόνο. Οι Αρχές προχώρησαν με ταχείς ρυθμούς όταν κατά την παρακολούθηση διαπίστωσαν πως πριν από λίγες ημέρες έκλεισε το χρυσό «deal» σε μαγαζί των νοτίων προαστίων. Λίγο μετά κατέφθασε το «εμπόρευμα» στο λιμάνι του Πειραιά, όπου εκτελωνίστηκε.

By