Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τεταμένη η κατάσταση στο κέντρο του Καΐρου

Τριάντα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

egyptΗ κατάσταση είναι τεταμένη στο κέντρο του Καΐρου μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα αλλά και το προσκλητήριο των ισλαμιστών για νέες διαδηλώσεις σήμερα για να καταγγείλουν το «στρατιωτικό πραξικόπημα» κατά του Μόρσι και το «αστυνομικό κράτος» που εδραιώνεται, όπως δηλώνουν, μετά και τις συλλήψεις πολλών μελών και στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες Παρασκευή κυρίως στην ασταθή περιοχή του Σινά, στη βορειοανατολική Αίγυπτο, αλλά και σε πολλές επαρχίες της χώρας, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, όταν υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι συνεπλάκησαν με πολίτες κατά του ισλαμιστή πρώην προέδρου αλλά και με τις δυνάμεις της τάξης.

Έντονη είναι η παρουσία των δυνάμεων καταστολής σε πολλές οδικές αρτηρίες και σε γέφυρες, με οχήματα και οπλισμένους άνδρες.

Οχήματα των δυνάμεων της τάξης στα οποία υπήρχαν φωτογραφίες του νέου ισχυρού άνδρα της χώρας, του στρατηγού Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, ήταν καλυμμένα σε ορισμένα σημεία τους με κόκκινα χαρτόνια που έγραφαν συνθήματα κατά του Μόρσι.

Στο κέντρο του Καΐρου όλα μαρτυρούν τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα, με στημένα οδοφράγματα σε πολλά σημεία, πεταμένες πέτρες και καμένα λάστιχα.

Ίδιες εικόνες και στην Αλεξάνδρεια και στην αλ-Αρις.

Οι προσβάσεις στην πλατεία Ταχρίρ ελέγχονται από ένοπλους πολέμιους του Μόρσι οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνες σε ιδιωτικά οχήματα και σε λεωφορεία.

Ηρεμία επικρατεί ωστόσο πάνω στην πλατεία, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί.

Πηγη: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By