Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Τετ-α-τετ» με τον Σαμαρά θέλει ο Τσίπρας

 «Αν μια τέτοια συνάντηση γίνεται για την αναζήτηση συνενόχων θα έχει πολύ μικρό όφελος»

skourletis

Θετική σε μια συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζεται η Κουμουνδούρου, ύστερα από τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως  «αν μια τέτοια συνάντηση γίνεται για την αναζήτηση συνενόχων, θα έχει πολύ μικρό όφελος… Αν πρόκειται όμως για μια συνάντηση που θα αποτελέσει ένα ενδιάμεσο βήμα για να πάμε σε μια συνάντηση πολιτικών αρχηγών έτσι όπως το περιγράψαμε μπορεί να είναι και θετικό».

Ενώ εμφανίστηκε αρνητικός σε ένα ενδεχόμενο τριμερούςς συνάντησης στην οποία θα λάβει μέρος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας πως «δεν αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς  τότε η συνάντηση θα έχει άλλη μορφή». «Δεν μπαίνουμε σε λογική τριμερούς συνάντησης» ξεκαθάρισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος παράλληλα επιχείρησε να κλείσει και τα σενάρια περί συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού υπό την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για νόθες λύσεις που προσπαθούν να συγκαλύψουν ευθύνες για το πώς φθάσαμε εδώ. Είναι πέρα και έξω από τους δικούς μας σχεδιασμούς», αναφέροντας πως,  «συνενόχους σε εμάς δεν θα βρουν». Παράλληλα επ αυτού είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να παράσχει χείρα βοηθείας στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά, «είναι όμηρη της μνημονιακής πολιτικής της και πρέπει να ηττηθεί».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ζητούσε σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, και σήμερα, αρνείται να δει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Παπαδημούλης: «Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να γίνει η συνάντηση πρωθυπουργού-αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης»

papadimoulis

Την ίδια ώρα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του  στο matrix24.gr δήλωσε ότι «αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να γίνει η συνάντηση πρωθυπουργού-αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης», ενώ άφησε  όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ως προς το τι θα μπορούσε να φέρει μία τέτοια συζήτηση: « Το τι μπορεί να βγει από αυτή τη συζήτηση θα το γνωρίζει κανείς αν γίνει η συζήτηση», ενώ ο ίδιος πέταξε το γάντι στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά,  «Αν η κυβέρνηση έχει μία νέα πρόταση, θα την καταθέσει στη συζήτηση», κατέληξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

By