Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τεχνολογικά «βαρίδια» στη Wall Street

Έντονες υποχωρήσεις στην αμερικανική αγορά για την Τετάρτη

stocks

Σε κλοιό έντονων πιέσεων βρέθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες για την Τετάρτη, με τις απώλειες των τεχνολογικών εταιριών να στέλνουν αρνητικά μηνύματα στους επενδυτές.

Ο Dow Jones έχασε 0,5% στις 16.281 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε έντονα 1,3% στις 4.177 μονάδες.

Ο S&P 500 έπεσε 0,6% στις 1.853 μονάδες.

Στο θέμα των επόμενων νομισματικών κινήσεων της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed), ο επικεφαλής του παραρτήματος του Σαντ Λιούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, ανέφερε πως από εδώ και στο εξής η FOMC θα χρησιμοποιεί «πιο τυπική» και «ποιοτική» γλώσσα αντί να βασίζεται σε ποσοτικά όρια για να καθορίσει τις προσδοκίες στην αγορά όσον αφορά τις μελλοντικές αποφάσεις για τα επιτόκια.

Επανέλαβε ταυτόχρονα τις δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η πρόεδρος της τράπεζας, Τζάνετ Γέλεν, n απλά απηχούσε τις προσδοκίες της αγοράς όταν δήλωσε ότι η «σημαντική» περίοδος που περιμένουν οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας μεταξύ του τερματισμού του προγράμματος αγορών ομολόγων και της πρώτης αύξησης των επιτοκίων είναι περίπου έξι μήνες.

Από τις επιχειρηματικές κινήσεις, ξεχωρίζει η εξαγορά της Oculus VR, κατασκευάστριας γυαλιών εικονικής πραγματικότητας από τη Facebook, έναντι 2 δισ. δολαρίων, μέσω μετρητών και μετοχών.

Στα οικονομικά δεδομένα για τις ΗΠΑ, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ανέβηκαν κατά 2,2% για τον Φεβρουάριο, κυρίως της μεγάλης αύξησης στις παραγγελίες για πολιτικά και πολεμικά αεροσκάφη.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από τον περασμένο Νοέμβριο. Την ίδια στιγμή το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αναθεώρησε καθοδικά τα στοιχεία του Ιανουαρίου σε πτώση 1,3%.

By