Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τζαμτζής: Αν δεν δοθούν εξηγήσεις δεν ψηφίζουμε την τροπολογία

«Δεν έχουμε πρόβλημα με τους δικαστές» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ

tzamtzis

Εμμένει στην απόφαση του να καταψηφίσει την τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την αποκατάσταση μισθολογικών αδικιών στους δικαστικούς λειτουργούς, ο βουλευτής της ΝΔ Δάνης Τζαμτζής.

Ο κ. Τζαμτζής, μιλώντας το πρωί στο MEGA, επανέλαβε το αίτημα του «να αποκατασταθούν και άλλοι κλάδοι όπως τα Σώματα Ασφαλείας που έχουν δικαιωθεί σπό το ΣτΕ» και ανέφερε πως αν δεν δοθούν εξηγήσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, μαζί με τους άλλους τέσσερις βουλευτές που υπέγραψαν τη δήλωση διαμαρτυρίας, δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία.

«Δεν έχουμε πρόβλημα με τους δικαστές» επεσήμανε ωστόσο, όπως διευκρίνισε, » Το μήνυμα που περνάει  μία τέτοια κίνηση ξεκινώντας από τους δικαστές δεν είναι και το καλύτερο».

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε βουλευτές που αντιδρούν, αναφέρονται στην τροπολογία με την οποία οι αποδοχές όλων των δικαστικών επιστρέφουν στα προ περικοπών επίπεδα και συγκεκριμένα σε εκείνα που ήταν έως τον Ιούλιο του 2012.Η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε από την κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την σχετική δικαστική απόφαση, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και στην επιστροφή όλων των αναδρομικών περικοπών που έχουν υποστεί από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα.

By