Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τζιτζικώστας:Τα κόμματα πρέπει να αφήσουν την αυτοδιοίκηση ελεύθερη

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε πως δεν αποκλείει καμία κομματική στήριξη, ενώ τόνισε ότι οι απόψεις στα κεντρικά του κόμματος της ΝΔ έχουν αλλάξει

apostolos-tzitzikostas-arxeiou

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε σήμερα το πρωί μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι: «Δεν υπάρχουν κομματικές ταμπέλες… υπηρετώ τον κόσμο ανεξάρτητα από ταμπέλες. Τα κόμματα πρέπει να αφήσουν την αυτοδιοίκηση ελεύθερη… Να μην αποφασίζει η Αθήνα για τη Μακεδονία».  Ο κ. Τζιτζικώστας διευκρίνισε: «δεν αποκλείω καμία κομματική στήριξη, έχω ζητήσει από τον κόσμο να μας ψηφίσει για το έργο μας και όσα λέμε, και το συγκεκριμένο σχέδιο μας για τη Μακεδονία. Ήμασταν πρώτοι σε εκταμίευση κονδυλίων του ΕΣΠΑ».

Στην ερώτηση αν προτιμά τον Γιάννη Μπουτάρη ή τον Σταύρο Καλαφάτη για το δήμο, ο δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εγώ ψηφίζω στη Βραχιά, στο χωριό μου».

Ο κ. Τζιτζικώστας μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η υποψηφιότητά του να κόπηκε για την περιφέρεια από το ΠΑΣΟΚ, μετά τη δήλωσή του περί «εγκληματικής οργάνωσης», λέγοντας ότι «δεν μπορώ να το πω αυτό, περνούν πολλά από το μυαλό μου». Επιπλέον τόνισε ότι η δήλωση ότι δέχθηκε την υποψηφιότητα για το δήμο Θεσσαλονίκης είναι κατηγορηματικά ψέμα και θέλει να ολοκληρώσει το έργο του.

«Είναι δυνατόν να πιστεύω ότι το μνημόνιο αποτελεί λύση, όταν δεν το πιστεύει η Ευρώπη; Είμαι υπέρ της ευρωπαϊκή προοπτικής, είμαι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν φέρνουν αποτελέσματα αυτά τα μέτρα» διερωτήθηκε. Ερωτηθείς αν στη Συγγρού άλλαξαν απόψεις για το Μνημόνιο ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν άλλαξαν απόψεις;».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο στήριξης από τη Χρυσή Αυγή, αρκέστηκε να αναφέρει ότι «έχει ανακοινώσει τους συνδυασμούς της». 

By