Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Τζιχαντιστές απειλούν ότι θα σκωτώσουν τον CEO του Twitter

Επειδή έκλεισε τους λογαριασμούς τους

twitter_kostolo

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Ντικ Κόστολο, δέχεται απειλές για τη ζωή του από τους φανατικούς ισλαμιστές, επειδή κατάργησε τους προπαγανδιστικούς τους λογαριασμούς στο Twitter.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, το ΙΚ δε φάνηκε να ικανοποιείται από την κατάργηση πολλών προφίλ μέσω των οποίων στέλνουν το αποτρόπαιο μήνυμά τους για θάνατο στους άπιστους, με αποτέλεσμα πολλές να είναι οι απειλές για τη ζωή του ίδιου, αλλά και άλλων μελών του κολοσσού.

«Αφότου αρχίσαμε να καταργούμε τους λογαριασμούς τους, κάποιοι που συνδέονται με την οργάνωση χρησιμοποίησαν το Twitter για να απειλήσουν με θάνατο τους υπαλλήλους μας και τα στελέχη μας», δήλωσε ο Κόστολο.

Μιλώντας στο Vanity Fair εξήγησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για να ισορροπήσει την ελευθερία του λόγου με την διάδοση αρνητικού και κακοήθους περιεχομένου, καθώς όπως είπε πολλοί άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν το μέσο για καλό, αλλά και άλλοι για κακό.

Βέβαια, παρά την προσπάθεια των στελεχών του Twitter πολλοί είναι ακόμα οι ενεργοί λογαριασμοί μελών και υποστηρικτών του ΙΚ, μέσω των οποίων στέλνουν τα μηνύματα μίσους στη Δύση, αλλά και προσεγγίζουν νέους πιθανούς μαχητές τους οποίους καλούν να γίνουν τρομοκράτες στο όνομα του Αλλάχ.

 

By