Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τζιχαντιστής ζητά λεφτά από την Daily Mail για να αποκαλύψει τον «Jihadi John»

Ο Χουσείν δήλωσε ότι ο «Jihadi John» είναι αραβικής καταγωγής και ότι έζησε στη Συρία πολλά χρόνια

jihadi-john

Ενώ οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκορπούν το θάνατο και τον φόβο με τα αποτρόπαια εγκλήματά τους, πρώην μέλος της ισλαμιστικής οργάνωσης προτίθεται να αποκαλύψει έναντι χρηματικής αμοιβής την ταυτότητα του δήμιου που εκτέλεσε τον Τζέιμς Φόλεϊ και τους άλλους ομήρους.

Ο 20χρονος Τζουνάιντ Χουσείν ζητά χρήματα από την Daily Mail προκειμένου να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία του «Jihadi John», που καταγράφεται στα βίντεο που δόθηκαν στην κυκλοφορία να αποκεφαλίζει τους κρατούμενους.

Ο Χουσείν είχε φυλακιστεί για έξι μήνες το 2012 καθώς διέρρευσε στο Διαδίκτυο την διεύθυνση και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ζήτησε το ποσό των 4.800 δολαρίων για να αποκαλύψει στους δημοσιογράφους το πραγματικό όνομα του εκτελεστή, όμως η διεύθυνση του εντύπου υποστηρίζει πως δεν κατέβαλε το ποσό.

Παρ’όλα αυτά ο Χουσείν δήλωσε ότι ο «Jihadi John» είναι αραβικής καταγωγής και ότι έζησε στη Συρία πολλά χρόνια, ενώ τόνισε ότι αν του καταβαλλόταν το χρηματικό ποσό που ζητούσε θα αποκάλυπτε το όνομα και τον παλιό λογαριασμό του νεαρού στο Twitter.

Όπως ανέφερε, θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα για να αποπληρώσει το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει την οικογένειά του από την Ράκα της Συρίας.

Βέβαια, λέγεται πως οι βρετανικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία του δήμιου που αποκεφάλισε τους δύο Αμερικανούς δημοσιογράφους και δύο Βρετανούς που προσέφεραν ανθρωπιστικό έργο στη Συρία.

By