Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τζοχάρ Τσαρνάεφ: «Παράπλευρη απώλεια» τα θύματα της Βοστώνης

Ο ύποπτος για τις επιθέσεις της Βοστώνης Τζοχάρ Τσαρνάεφ χαρακτηρίζει τα θύματα ως «παράπλευρη απώλεια».

boston victimsΟ φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο μαραθώνιο της Βοστώνης Τζοχάρ Τσαρνάεφ χαρακτηρίζει τα θύματα ως «παράπλευρη απώλεια», σε μήνυμα που είχε γράψει στη βάρκα όπου κρυβόταν πριν τον εντοπίσουν οι αρχές.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στο μήνυμα που είχε γράψει με μαρκαδόρο πάνω στον τοίχο της καμπίνας της βάρκας, ο Τσαρνάεφ ανέφερε ότι οι επιθέσεις ήταν αντίποινα για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

«Όταν επιτίθεσαι εναντίον ενός μουσουλμάνου, επιτίθεσαι εναντίον όλων των μουσουλμάνων», έγραψε επίσης στο μήνυμα, ενώ χαρακτηρίζει τον αδερφό του Ταμερλάν, ύποπτος συνεργός του που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια καταδίωξης των δύο από την αστυνομία, ως «μάρτυρα».

Ο Τσαρνάεφ, που συνελήφθη αφού εντοπίστηκε μέσα στη βάρκα μετά το ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε τις επιθέσεις, κατηγορείται για τρομοκρατία και μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή εάν καταδικαστεί.

Οι επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης στις 15 Απριλίου κόστισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν 264 άνθρωποι.

By