Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Υπάρχουν εντάσεις με τη Γερμανία

Η σχέση μεταξύ των δυο χωρών θα παραμείνει ωστόσο ισχυρή , διαβεβαιώνει ο Αμερικάνικος υπουργός Εξωτερικών

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild, παραδέχεταιότι υπάρχουν «εντάσεις» στις σχέσεις με τη Γερμανία, το μεγαλύτερο εταίρο των ΗΠΑ, εξαιτίας των κατηγοριών για κατασκοπεία, ωστόσο διαβεβαιώνει ότι οι δυο σύμμαχοι θα διατηρήσουν μια «ισχυρή σχέση».

Υπό την πίεση βουλευτών, η γερμανική κυβέρνηση μελετά τώρα την πιθανότητα να καταθέσει στη Μόσχα για την υπόθεση αυτή ο πρώην σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών “Εντουαρντ Σνόουντεν.

Ο Σνόουντεν αποκάλυψε στον Τύπο έγγραφα σύμφωνα με τα οποία οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της γερμανίδας καγκελαρίου “Αγγελα Μέρκελ.
«Χωρίς αμφιβολία η κατάσταση αυτή οδήγησε σε ένταση με τη Γερμανία και τους Γερμανούς», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Ωστόσο, η σχέση μας είναι ισχυρή και θα παραμείνει ισχυρή. Στις δύσκολες στιγμές, οι φίλοι συνεργάζονται με ειλικρίνεια και αμοιβαίο σεβασμό και η Γερμανία είναι από τους μεγαλύτερους φίλους των ΗΠΑ και από τους πιο σημαντικούς συμμάχους μας», δήλωσε ο Τζον Κέρι.

 

ΠΗΓΗ :AMΠΕ

By