Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τηλεφωνικές οχλήσεις από την τράπεζα Eurobank ακόμα και σε πολίτες που… δεν έχουν χρέη

H νομική υπηρεσία της Eurobank καλεί πολίτες να εξοφλήσουν χρέη, χωρίς, προηγουμένως να πιστοποιήσει την πραγματική τους ταυτότητα

eurobankA

Αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα από την νομική υπηρεσία της Eurobank δέχονται εκατοντάδες πολίτες, χωρίς, ωστόσο, να είναι τα «πραγματικά» πρόσωπα που αναζητά τράπεζα.  Το περιστατικό, όσο και αν ακούγεται παράξενο, αποτελεί συχνό φαινόμενο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο thepaper.gr γνωστός επιχειρηματίας.

Η τελευταία τηλεφωνική όχληση που δέχθηκε στο σταθερό του τηλέφωνο, του έγινε από την Ερασμία Μόρφα, που είναι νομική εκπρόσωπος της Eurobank και συγκεκριμένα από το τηλέφωνο 2126873021. Διασταυρώσαμε, βέβαια, ότι ο αριθμός ανήκει στην τράπεζα, όταν ακούσαμε το χαρακτηριστικό ηχογραφημένο μήνυμα.

Η νομική εκπρόσωπος της Eurobank καλεί τον εν λόγω επιχειρηματία να εξοφλήσει το χρηματικό ποσό στην τράπεζα, χωρίς, ωστόσο, προηγουμένως να πιστοποιήσει την ταυτότητα του. Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας προσπαθεί μάταια να αποδείξει ότι «δεν είναι ελέφαντας», λέγοντας το αυτονόητο- ότι το όνομα και το επίθετο του, δηλαδή, είναι άλλο.

Η Eurobank, ωστόσο, συνεχίζει σε καθημερινή βάση να καλεί τον επιχειρηματία, νομίζοντας ότι είναι ο «πραγματικός» οφειλέτης και προσπαθεί να αποφύγει με τεχνάσματα και δικαιολογίες την εξόφληση των χρεών του.

Στην ερώτηση του επιχειρηματία για το τι πρέπει να πράξει προκειμένου να σταματήσουν οι κλήσεις από την τράπεζα, οι υπάλληλοι της Eurobank του απάντησαν ότι πρέπει να επισκεφθεί ένα από τα υποκαταστήματα, ώστε να αποδείξει ότι δεν είναι το πρόσωπο που αναζητούν.

Η ιστορία, όμως, έχει και συνέχεια, καθώς το άτομο που πραγματικά έχει οφειλές στην τράπεζα ονομάζεται Γιώργος Φαρδούλης. Ο τελευταίος, προφανώς, έδωσε σκοπίμως τον αριθμό του επιχειρηματία στην τράπεζα, προκειμένου να μην τον ενοχλούν. Μπροστά στην επιδίωξη τους να εισπράξουν τα χρήματα, οι υπάλληλοι της Eurobank δεν παρέλειψαν να δώσουν στοιχεία σε ένα άγνωστο πολίτη, αφού γνωστοποίησαν το ύψος της οφειλής και των δόσεων.

To παραπάνω περιστατικό, όμως, δεν πρέπει να μας παραξενεύει καθόλου, αφού η Eurobank συνήθιζε να δίνει δάνεια σε πολίτες, χωρίς, προηγούμενως να λάβει τις απαιτούμενες εγγυήσεις ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν εγκαίρως. Επομένως, η Εurobank έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης στην αύξηση των «κόκκινων» δανείων που αποτελεί ένα από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία,

By