Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα- Πούτιν για την Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι είναι αναγκαίο όλες οι άτακτες ένοπλες ομάδες να καταθέσουν τα όπλα και άσκησε πιέσεις επί του προέδρου Πούτιν

obama-thinking-irs-in-the-dark-640-whitehouse1-600x350

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε κατά η διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να πεισθούν οι φιλορώσοι ένοπλοι της ανατολικής Ουκρανίας να καταθέσουν τα όπλα. Ο Μπαράκ Ομπάμα «τόνισε ότι είναι αναγκαίο όλες οι άτακτες ένοπλες ομάδες να καταθέσουν τα όπλα και άσκησε πιέσεις επί του προέδρου Πούτιν να χρησιμοποιήσει την επιρροή του επί των ενόπλων φιλορωσικών ομάδων για να τις πείσει να καταθέσουν τα όπλα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε επίσης «τη βαθιά του ανησυχία για την υποστήριξη που παρέχει η ρωσική κυβέρνηση προς τις ενέργειες των ενόπλων αυτονομιστών που απειλούν να κλονίσουν και να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας». Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε από την πλευρά του «εικασίες» που βασίζονται «σε αβάσιμες πληροφορίες». Αντιμέτωπη από το Σάββατο με σειρά συντονισμένων επιθέσεων από φιλορώσους ακτιβιστές και από ομάδες ενόπλων σε στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά, η Ουκρανία απειλείται περισσότερο παρά ποτέ από διαίρεση ανάμεσα στο φιλορωσικό ανατολικό τμήμα και το στραμμένο προς την Ευρώπη δυτικό τμήμα.

By