Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τηλεφωνική συνομιλία Βενιζέλου με τον Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ

 Εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη διακοπή της κατάπαυσης του πυρός

gaza

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ Αλ Μάλκι, με τον οποίο συζήτησε για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη διακοπή της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.

Ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε την ανάγκη οι δύο μεριές να συμφωνήσουν άμεσα μια μόνιμη εκεχειρία και να επιστρέψουν στο τραπέζι των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, ώστε να μπει ένα τέλος στην αιματοχυσία και στην ανθρωπιστική κρίση.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο ομόλογό του για την απόφαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, ύψους 500.000 ευρώ, μέσω της UNRWA, για την ανακούφιση της κατάστασης στη Γάζα και επανέλαβε την πρόθεσή της Ελλάδας να φιλοξενήσει και να περιθάλψει Παλαιστίνιους τραυματίες, κυρίως παιδιά.

Ο Αλ Μάλκι τον ευχαρίστησε και ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο η χώρα μας να συνεχίσει να στηρίζει την αιγυπτιακή πρωτοβουλία και τις επαφές που γίνονται στο Κάιρο, με άμεσο σκοπό την επανάληψη της κατάπαυσης του πυρός.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν, επιπλέον, για την επιστολή που πριν λίγες ημέρες απηύθυνε ο Παλαιστίνιος υπουργός στους Ευρωπαίους ομολόγους του και συμφώνησαν στην άποψη ότι είναι προτιμότερο να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτήν.

By