Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τηλεφώνημα Ομπάμα στο Μόρσι

Μετά τις νέες πολύνεκρες διαδηλώσεις της Κυριακής στην Αίγυπτο, ο Μοχάμεντ Μόρσι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογο του Μπαράκ Ομπάμα.

egypt-riotsΗ προεδρία της Αιγύπτου ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τρίτης ότι ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την οποία συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα.Σύμφωνα με δήλωση που αναρτήθηκε στο Facebook, ο Μόρσι τόνισε ότι η Αίγυπτος «οδεύει μπροστά», μέσω μιας ειρηνικά δημοκρατικής μετάβασης.

Η κυβέρνηση Μόρσι μετράει ήδη μία απώλεια μετά τις μαζικές διαδηλώσεις με αίτημα την απομάκρυνση του Αιγύπτιου προέδρου από την εξουσία, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Καμέλ Αμρ, υπέβαλε την παραίτησή του, σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο Ειδήσεων, MENA.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη δική της πορεία για την επίτευξη εθνικής συμφιλίωσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Αιγύπτιου προέδρου, ο οποίος χαρακτήρισε επικίνδυνη τη δήλωση του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων περί προθεσμίας στους πολιτικούς για την επίτευξη συναίνεσης, καθώς μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

«Ορισμένες από τις ανακοινώσεις κρύβουν υπονοούμενα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στην περίπλοκη εθνική κατάσταση. Η προεδρία επιβεβαιώνει ότι κινείται προς την πορεία που είχε προσχεδιάσει για μια ολοκληρωμένη εθνική συμφιλίωση εις απάντηση στον αιγυπτιακό λαό και ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε δηλώσεις, οι οποίες εμβαθύνουν το διχασμό μεταξύ των πολιτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By