Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Την άμεση σύγκλιση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ζητεί το ΚΚΕ

Με επιστολή του το  ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνες πολεμικές αποστολές και σε γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς

kke

Την άμεση σύγκλιση της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της Βουλής προκειμένου να ενημερώσει η κυβέρνηση για την απόφαση που ελήφθη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για γενικευμένη επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ζητά το ΚΚΕ.

Με επιστολή που υπογράφουν ο Θανάσης Παφίλης και η Λιάννα Κανέλλη, το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνες πολεμικές αποστολές και σε γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς, χάριν των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτούς τους σχεδιασμούς, καταδικάζει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και απαιτεί να μην δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για την προώθηση αυτών των σχεδίων. «Να κλείσει η βάση της Σούδας, να μην διατεθούν υποδομές που βρίσκονται στην  χώρα μας, να μη διατεθεί το Στρατηγείο της Λάρισας για την εκπαίδευση και προετοιμασία της αποστολής», αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον Κ. Τσιάρα οι βουλευτές του ΚΚΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By