Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Την έξοδο σε 1.100 υπαλλήλους δείχνει ο ΟΤΕ

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για περαιτέρω μείωση του κόστους

oteA

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 1.100 άτομα από την θυγατρική του στην σταθερή τηλεφωνία Eλλάδος σχεδιάζει ο ΟΤΕ σε μια νέα προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Tο πρόγραμμα, που αφορά το 13% περίπου του συνολικού προσωπικού στην σταθερή τηλεφωνία Ελλάδος, ανακοινώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Μιχάλη Τσαμάζ την Πέμπτη σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΟΤΕ, η Deutsche Telekom, επικεντρώνει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης του ομίλου στην σταθερή τηλεφωνία Ελλάδος, η οποία απορροφά το ένα τρίτο περίπου του συνολικού κόστους του ομίλου, αλλά συμμετέχει μόνο κατά το ένα τέταρτο στα λειτουργικά του κέρδη.

Η εθελουσία αναμένεται να κοστίσει 120-200 εκατ. ευρώ στην εταιρία, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Προκειμένου να χρηματοδοτήσει το σχέδιο εθελουσίας, ο ΟΤΕ σχεδιάζει να μην καταβάλει μέρισμα για την φετινή χρήση, δήλωσε ο Τσαμάζ στους αναλυτές. Θα είναι η τρίτη συνεχή χρονιά που η εταιρία δεν θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους.

Πτώση 25% στις πωλήσεις

Οι πωλήσεις του ΟΤΕ υποχώρησαν κατά 25% περίπου τα τελευταία τέσσερα χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, του σκληρού ανταγωνισμού και της αυστηρής ρύθμισης της αγοράς.

Η εταιρία έχει χάσει από τα τέλη του 2009 το ένα τρίτο περίπου των πελατών της στην σταθερή τηλεφωνία Ελλάδος και επεκτείνει τις υπηρεσίες ψηφιακής τηλεόρασης και ευρυζωνικών συνδέσεων για να αντισταθμίσει τις απώλειες.

Μετά τις περικοπές, ο ΟΤΕ Ελλάδος θα απασχολεί περίπου 7.600 άτομα, μειωμένα κατά ένα τρίτο περίπου από το 2008, όταν η Deutsche Telekom εξαγόρασε το 40% του οργανισμού.

Προγράμματα εθελουσίας ανακοίνωσαν πρόσφατα η Eurobank και τα ΕΛΠΕ.

Πηγή: in.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By