Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Την απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων ζητά το ΚΚΕ

Δείγμα συνέχισης των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, σημειώνει ο Περισσός

kke

Την απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων ζητά το ΚΚΕ από την κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε την Τρίτη.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αντίδρασή του όσον  αφορά στην Τράπεζα Θεμάτων για τις προαγωγικές εξετάσεις στην Α’ Λυκείου, καθώς όπως τονίζει επιβεβαιώθηκε ότι οι αλλαγές που έγιναν στο Λύκειο οδηγούν στο να «πεταχτούν» έξω από αυτό, όσο γίνεται πιο γρήγορα, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ τα θέματα που εμπεριέχονται στην Τράπεζα Θεμάτων χαρακτηρίζονται από υψηλότατο βαθμό δυσκολίας, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές που οι εξετάσεις είχαν αποκλειστικά ενδοσχολικό χαρακτήρα.

«Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτελεί πρόκληση. Ειδικά για φέτος, δε λαμβάνεται υπόψη ότι ήταν χιλιάδες οι εκπαιδευτικοί που έλειψαν μέχρι και τα μέσα της σχολικής χρονιάς και σε ορισμένες περιοχές της χώρας τα κενά δεν καλύφθηκαν ποτέ» αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Επιπλέον χαρακτηρίζει προκλητικούς και κάλπικους τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι η Τράπεζα Θεμάτων ενοποιεί τη σχολική ύλη και εξασφαλίζει την αξιοκρατία όσον αφορά την αξιολόγηση των μαθητών.

«Η επιμονή της κυβέρνησης για εφαρμογή πάση θυσία της Τράπεζας Θεμάτων, από φέτος, τρεις μέρες πριν τις εξετάσεις, χωρίς ουσιαστικά οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να έχουν χρόνο να προετοιμαστούν, αποδεικνύει ότι οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στο σχολείο» αναφέρει το ΚΚΕ και τονίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη, έστω και την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση να αποσύρει την Τράπεζα Θεμάτων.

«Οι προαγωγικές εξετάσεις στο Λύκειο δεν μπορεί παρά να είναι στην αποκλειστική ευθύνη της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών, όπως απαιτεί η παιδαγωγική πράξη, το κίνημα των γονέων, των εκπαιδευτικών και οι μαθητές» καταλήγει η ανακοίνωση.

By