Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Την ενοχή πρώην διοικητών ταμείων για τα δομημένα ομόλογα, εισηγείται ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε προς το δικαστήριο να κηρυχθούν ένοχοι οι εκπρόσωποι της Χρηματιστηριακής εταιρίας «Ακρόπολης» και της εταιρίας «ΝΑΜ» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

omologa456

Την ενοχή πέντε πρώην διοικητών ασφαλιστικών ταμείων για το κακούργημα της απάτης, οι οποίοι είχαν επενδύσει σε δομημένα ομόλογα αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ, εισηγήθηκε στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας ο εισαγγελέας Σοφοκλής Λογοθέτης.

Η υπόθεση των ομολόγων αποκαλύφθηκε το 2007 και με τη δίκη αυτή ολοκληρώνεται το πρώτο μεγάλο δικαστικό κεφάλαιο.

Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε προς το δικαστήριο να κηρυχθούν ένοχοι οι εκπρόσωποι της Χρηματιστηριακής εταιρίας «Ακρόπολης», καθώς και ο εκπρόσωπος της εταιρίας «ΝΑΜ» Γιώργος Παπαμαρκάκης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για άλλους τρεις κατηγορούμενους, που ενεπλάκησαν στη διαδρομή του ομολόγου, ο εισαγγελέας ζήτησε κατά περίπτωση να κηρυχθούν ένοχοι για άμεση και απλή συνέργεια σε απάτη, ενώ για τον άλλοτε γενικό γραμματέα του υπ. Απασχόλησης Ευγένιο Παπαδόπουλο εισηγήθηκε την πλήρη απαλλαγή του.

Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την πολύμηνη διαδικασία ο εισαγγελέας είχε τη γνώμη ότι για κανέναν από τους κατηγορούμενους δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου, από την οποία θα κριθεί και η ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων, αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

By