Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Την επόμενη εβδομάδα οι απολογίες των 27 για τα επεισόδια στη Χαλκιδική

Αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες

© FOSPHOTOS | Kostantinos Tsakalidis
© FOSPHOTOS | Kostantinos Tsakalidis

Προθεσμία για να καταθέσουν την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης πήραν οι 27 ύποπτοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα επεισόδια που σημειώθηκαν τους προηγούμενους μήνες στην Χαλκιδική, στο πλαίσιο αντιδράσεων για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.

Η δικογραφία περιλαμβάνει και συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που καταγράφηκαν ύστερα από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Οι βαρύτατες πράξεις που διερευνώνται -μεταξύ αυτών της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης- φέρονται να τελέστηκαν από τις αρχές του περασμένου Μαΐου έως το τέλος Αυγούστου, στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά», στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.

Μεταξύ άλλων, τα υπό διερεύνηση επεισόδια αφορούν τον τραυματισμό αστυνομικού από αγνώστου ταυτότητας θραύσματα, ύστερα από κινητοποίηση στο δάσος του Κάκαβου, συμπλοκές αγνώστων ομάδων με δυνάμεις των ΜΑΤ, καταγγελίες εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» για εμπρησμούς στα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, καταγγελία για ρίψη κροτίδων σε σπίτι πρώην μεταλλωρύχου, φθορές σε φορτηγά της «Ελληνικός Χρυσός» κ.ά.

Τα αδικήματα που διερευνά η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου είναι αυτά της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, της έκρηξης, της κατασκευής – προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By