Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Την Κυριακή θα έχει το ΥΠΕΣ εικόνα για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία (photos)

Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών

zhmies_attikh_kakokairia3

Ολοκληρωμένη εικόνα για τις ζημιές στους δήμους που επλήγησαν από την κακοκαιρία στην Αττική θα έχει έως αύριο Κυριακή το υπουργείο Εσωτερικών, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος.

Ο κ. Ντινόπουλος βρίσκεται σε επαφή με την Πυροσβεστική, η οποία συνεχίζει την καταγραφή των ζημιών στους οκτώ δήμους και αναμένεται να την ολοκληρώσει μεχρι αργά σήμερα το βράδυ.

Πρόκειται για τους δήμους Αχαρνών, Ιλίου, Περιστερίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγ. Ι Ρέντη – Νίκαιας και Πειραιά.

Ο κ. Ντινόπουλος θα αποστείλει τη Δευτέρα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα τα στοιχεία, προκειμένου οι δήμοι να λάβουν την έκτακτη βοήθεια, το ύψος της οποίας θα εξαρτάται από τις ζημιές που έχει προκληθεί σε καθέναν από αυτούς.

zhmies_attikh_kakokairia4

Στόχος είναι να αποδεσμευθεί το απαιτούμενο ποσό το συντομότερο προκειμένου να δοθεί άμεσα στους δήμους και τους πληγέντες.

Η Πυροσβεστική πραγματοποιεί την καταγραφή με δύο φόρμες – μια για τα κινητά και μια για τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία.

Σε περίπτωση που κάποιοι πολίτες έχουν υποστεί καταστροφές και δεν έχει περάσει η Πυροσβεστική, μπορούν να επικοινωνούν με το 199 ώστε να μεταβεί άμεσα η υπηρεσία.

zhmes_attikh_kakokairia2

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της πως έως αύριο Κυριακή τα αρμόδια συνεργεία της θα έχουν ολοκληρώσει τον σχεδιασμό χαρτών των πληγεισών περιοχών και θα έχουν συντάξει τις σχετικές τεχνικές εκθέσεις, που θα διαβιβαστούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών εντός των οποίων θα αποζημιωθούν οι πληγέντες.

zhmies_attikh_kakokairia5

Ήδη ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, γνωστοποίησε στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τις πληγείσες περιοχές.

Σημειώνεται πως από την Παρασκευή το βράδυ, η Περιφέρεια συντονίζει και συμμετέχει σε επιχειρήσεις απάντλησης υδάτων, καθαρισμού φερτών υλικών και ρεμάτων, στους δήμους: Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων -Καματερού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Ιλίου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αχαρνών – Θρακομακεδόνων, Περάματος, κ.ά.

zhmies_attikh_kakokairia6

Ύστερα από σχετικά αιτήματα των δήμων Ιλίου και Αχαρνών – Θρακομακεδόνων, η Περιφέρεια απευθύνθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξή τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τη Δευτέρα, μετά από αίτηση των επιχειρήσεων, θα ξεκινήσουν οι καταγραφές των ζημιών που προκλήθηκαν, από Επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής.

zhmies_attikh_kakokairia

By