Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Την παρέμβαση του Πατριάρχη Μόσχας για το ρώσικο εμπάργκο ζητά ο Χαρακόπουλος

Έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο

xarakopoulos 2

Tην παρέμβαση του Πατριάρχη Μόσχας, κ.κ. Κύριλλου, προκειμένου να εξαιρεθούν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα από τα αντίμετρα της Ρωσίας στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητεί με επιστολή που  απέστειλε στον αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμο, ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Η Ελλάδα, δυστυχώς, πέραν του γεγονότος ότι βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση από τον αλληλοσπαραγμό φιλικών και ομόδοξων λαών, πλήττεται καίρια από τον «εμπορικό πόλεμο» που ατύπως έχει κηρυχθεί» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Χαρακόπουλος και επισημαίνει ότι η απόφαση της Μόσχας να κλείσει τα σύνορα με συνέπεια να μην μπορούν να διατεθούν τα ελληνικά προϊόντα στη ρωσική αγορά, καθιστά ορατή την απειλή οικονομικής καταστροφής ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνει ότι ακόμη κι αν υπάρξουν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής πολιτείας μέτρα αποκαταστάσεως της ζημίας, με ικανοποιητικές αποζημιώσεις, αυτές δεν αποτελούν οριστική λύση του προβλήματος.

Και τούτο, διότι, όπως εξηγεί, το κενό που δημιουργεί η αναστολή των εξαγωγών στη μεγάλη ρωσική αγορά μπορεί να καλυφθεί από ανταγωνιστικές ως προς τα συγκεκριμένα αγροτικά προϊόντα -κυρίως φρούτα- χώρες.

Ήδη διαπιστώνονται τέτοιες κινήσεις, αναφέρει και τονίζει πως αν αυτό συμβεί, όπως γίνεται ευκόλως κατανοητό, θα πρόκειται για μη αναστρέψιμη αρνητική εξέλιξη για την ελληνική γεωργία και μάλιστα σε μια περίοδο ιδιαίτερα δυσχερή για την ελληνική οικονομία, κατά την οποία επιδιώκουμε την αναζωογόνηση της παραγωγικής μας δραστηριότητας από την οποία θα προέλθουν νέες θέσεις εργασίας.

«Κατόπιν τούτων, θα παρακαλούσα να ζητήσετε τη διαμεσολάβηση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου, του οποίου ο λόγος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαδίμηρο Πούτιν, προκειμένου να αντιμετωπίσει ευνοϊκά το αίτημα της ελληνικής πλευράς να υπάρξουν εξαιρέσεις στο ρωσικό εμπάργκο για τα αγροτικά μας προϊόντα, κάτι που βεβαίως θα εκτιμηθεί δεόντως από τον ελληνικό λαό, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει» αναφέρει στην επιστολή του προς τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

By