Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θ.Φωτίου: Zητεί την παραίτηση του υπουργού Παιδείας

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει προσωπικές ευθύνες στον υπουργό Παιδείας, πέραν των επιλογών της κυβέρνησης

fwtiouA

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, ζητεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πανεπιστημιακός, Θεανώ Φωτίου, υποστηρίζοντας ότι «έχει δημιουργήσει αποκλειστικά το αδιέξοδο που επικρατεί σήμερα στα πανεπιστήμια με εξαιρετικά αντιεπιστημονικές, αδιαφανείς και λάθος διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα… Πιστεύω ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει και προσωπική ευθύνη πέραν των επιλογών της κυβέρνησης».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στις δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν παράνομες τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων, τονίζει χαρακτηριστικά : «Παράνομη απεργία κρίνεται όποια απεργία έχει προβλήματα τυπικά ως προς την προκήρυξή της. Η απεργία, όμως, δεν κρίθηκε καταχρηστική, που σημαίνει ότι δεν θίγονται οι όροι και λόγοι της απεργίας. Αυτό αντιμετωπίζεται με νέα απεργία, στην οποία βρίσκονται οι διοικητικοί υπάλληλοι, συμμορφωνόμενοι προς τους όρους, που έθεσαν τα δικαστήρια».

Αναφορικά με το γεγονός ότι οι πρωτοετείς φοιτητές 11 εβδομάδες τώρα δεν μπορούν να εγγραφούν στα πανεπιστήμια, η κ. Φωτίου σημειώνει: «Πρέπει να πούμε στους πρωτοετείς ότι αν δεν πάρει πίσω ο υπουργός αυτό το καταστροφικό μέτρο, θα μπουν σε πανεπιστήμια στα οποία δεν θα μπορούν να κάνουν τα μαθήματά τους. Όταν ολόκληρα τμήματα δεν θα έχουν ούτε έναν διοικητικό για να τους εγγράψει. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό από το αν θα εγγραφούν ή όχι μέσα σε 10 ή 20 ημέρες τα παιδιά. Οι άνθρωποι αυτοί απεργούν 70 ημέρες, τους συμπαρίστανται οι διοικήσεις και οι πανεπιστημιακοί. Η κυβέρνηση θέλει να καταστρέψει το δημόσιο πανεπιστήμιο για να ανοίξουν κολέγια».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By