Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Την τεμάχισε ο εγγονός της

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία ηλικιωμένης στη Ραφήνα

astynomiaΤαινία φρίκης θυμίζει η υπόθεση της δολοφονίας της ηλικιωμένης γυναίκας, το πτώμα της οποίας βρέθηκε τεμαχισμένο, στις 23 Αυγούστου, στη συμβολή των οδών Στεφοπούλου και Πράσινου Λόφου στη Ραφήνα.

Όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα, θύμα είναι 84χρονη που έμενε μόνη της σε διαμέρισμα στα Πατήσια και δράστης της δολοφονίας είναι ο 28χρονος εγγονός της, ο οποίος διαμένει σε σπίτι στην Αρτέμιδα, πολύ κοντά στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα.

Στις 14  Σεπτεμβρίου, η κόρη του θύματος και μητέρα του δράστη, ενημέρωσε την αστυνομία για την εξαφάνιση της μητέρας της.

Η έρευνα της αστυνομίας στράφηκε στο κοντινό περιβάλλον του θύματος και διαπιστώθηκε ότι ο εγγονός της έμενε πολύ κοντά στο σημείο, όπου είχε βρεθεί το πτώμα.

Ο 28χρονος προσήχθη ως ύποπτος στην Ασφάλεια Αττικής το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και από το δακτυλοσκοπικό έλεγχο προέκυψε ότι βρέθηκαν αποτυπώματά του, τόσο στα πειστήρια που κατασχέθηκαν στον τόπο ανεύρεσης του τεμαχισμένου πτώματος, όσο και στο διαμέρισμα του θύματος.

Καθώς ξετυλιγόταν το κουβάρι προέκυψε, ότι τις πρωινές ώρες της 21ης Αυγούστου 2013 ο δράστης επισκέφθηκε τη γιαγιά του στο σπίτι της, όπου μετά από διένεξη μεταξύ τους, τη μαχαίρωσε στο λαιμό και στη συνέχεια αποχώρησε, αφού μετέφερε το πτώμα στο μπάνιο.

Το πρωί της επομένης ημέρας επέστρεψε στο διαμέρισμα, όπου αφού τεμάχισε με μαχαίρι και πριόνι το πτώμα, το τοποθέτησε μέσα σε νάυλον σακούλες και σακβουαγιάζ και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του, αρχικά στο σπίτι του και το ίδιο βράδυ στον κάδο απορριμμάτων όπου βρέθηκε.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης προκειμένου να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία και να δημιουργήσει την εντύπωση ληστείας, ερεύνησε επιλεκτικά τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσε κοσμήματα, τα οποία πούλησε τις επόμενες ημέρες σε ενεχυροδανειστήρια της περιοχής.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διάφορα κοσμήματα, ένα τσεκούρι και πέντε μαχαίρια, καθώς και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια.

Από πληροφορίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί φαίνεται ότι είχαν διαφορές κληρονομικής φύσεως, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ως κίνητρο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 28χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε διαφορές με τη γιαγιά του, επειδή τον επέκρινε για τη ζωή που έκανε. Όπως έγινε γνωστό, είναι διαζευγμένος και πατέρας ενός μικρού παιδιού, δεν εργάζεται και συζεί με άλλη γυναίκα με τρία παιδιά.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι σκότωσε κατά λάθος τη γιαγιά του, όταν αυτή… έπεσε κατά λάθος πάνω στο μαχαίρι, την ώρα που καθάριζε ένα φρούτο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By