Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Την Τετάρτη κληρώνει για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Το καυστικό σχόλιο του αντιπροέδρου της Βουλής, Γιάννη Δραγασάκη

bouliΟύτε σήμερα συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως για παράδειγμα η περικοπή της αποζημίωσης, των συνεργατών και των ατελειών που δικαιούνται, στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Η κουβέντα περιορίστηκε στην ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας των 6 βουλευτών της (Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος, Γ. Γερμενής, Π. Ηλιόπουλος, Στ. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος) που ορίστηκε για το πρωί της Τετάρτης και στις δύο τροπολογίες, μια του υπουργείου Εσωτερικών και μια του ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εκ μέρους της Χρυσής Αυγής στη Διάσκεψη των Προέδρων μετέχει τώρα ο Δημήτρης Κουκούτσης, καθώς ο Χρήστος Παππάς είναι προφυλακισμένος. Ακούγοντας όλα όσα έλεγαν τα άλλα κόμματα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε ότι εκτός από το τεκμήριο της αθωότητας, υπάρχει και το τεκμήριο της ευπρέπειας.

«Χαίρομαι που ανακαλύψατε επιτέλους την ευπρέπεια», ήταν το καυστικό σχόλιο του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη.

Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του «the paper» για επίσπευση της διαδικασίας ψήφισης της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις. Όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου η επίμαχη τροπολογία αποσύρεται από το νομοσχέδιο του υπουργείου του για την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων και καταδίκων και επανακατατίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες που εισάγεται νωρίτερα για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πάντως, την δική του τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, διαφωνώντας με την τροπολογία της κυβέρνησης.

Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι, σε περίπτωση που  σημαντικά στελέχη  κόμματος καταδικαστούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, να δίνεται η δυνατότητα στη Βουλή κατόπιν ερωτήματος του προέδρου της Βουλής, να αποφασίζει με αυξημένη πλειοψηφία δηλαδή με πάνω από 180 βουλευτές, για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης του. Σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης η χρηματοδότηση παύει οριστικά. Επί της ουσίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώνεται στο ζήτημα της εγκληματικής οργάνωσης και δεν εντάσσει άλλα κακουργήματα, τα οποία κατά την άποψή τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά.

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Χρ. Γιαταγάνα (ΑΝΕΛ) άφησε αιχμές κατά μερίδας μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και εκπροσώπων του κοινοβουλίου που χωρίς να γνωρίζουν τη δικογραφία έλεγαν διάφορα, μετατρέποντας σε σόου το θέμα της ΧΑ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμύνθηκε των χειρισμών της Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι κινήθηκε ταχύτατα και με νηφαλιότητα.

Όλγα Παναγιωτίδου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By