Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Την Τρίτη η ετυμηγορία για τον Όσκαρ Πιστόριους

Bρίσκεται αντιμέτωπος με 15 χρόνια φυλάκισης

pistorious_fulakh

«Ο Όσκαρ Πιστόριους δεν έχει πλέον άλλα χρήματα, έχει χάσει τα πάντα» ισχυρίστηκε ο συνήγορός του Barry Roux, την τελευταία ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, προκαλώντας πλήθος σχολίων, καθώς δικάζεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τη δολοφονία της 29χρονης συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ. Ο ίδιος χθες είχε ισχυριστεί πως η ζωή του πελάτη του κινδυνεύει, αν το δικαστήριο αποφασίσει τον εγκλεισμό του στη φυλακή.

Η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία την ερχόμενη Τρίτη 21 Οκτωβρίου.

Ο Όσκαρ Πιστόριους βρίσκεται αντιμέτωπος με 15 χρόνια φυλάκισης, όμως σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν αποκλείεται να τη… γλυτώσει πληρώνοντας απλώς ένα πρόστιμο ή με καταδίκη σε 15 χρόνια φυλάκισης με αναστολή.

pistorius_in

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα εκ νέου ακούστηκαν αυτή την εβδομάδα στο δικαστήριο, μάλλον θα του επιβληθεί η ποινή των 15 χρόνων φυλάκισης. Πάντως, η ομάδα υπεράσπισης του Πιστόριους επιδιώκει η ποινή που θα εκτίσει ο παραολυμπιονίκης να έχει τη μορφή κοινοφελούς εργασίας.

Ο δικηγόρος του παραολυμπιονίκη δεν δίστασε να ισχυριστεί πως ο πελάτης του έχει εξαθλιωθεί οικονομικά «αφού η δίκη διήρκησε για περισσότερους από επτά μήνες». «Δεν είναι μόνο θύτης, είναι και θύμα. Η καριέρα του βρισκόταν σε άνοδο και τώρα έχει καταστραφεί» υποστήριξε ο Barry Roux. Μάλιστα, ο Όσκαρ Πιστόριους δεν δίστασε να… κλάψει όσο άκουγε το δικηγό του να λέει αυτά.

Να υπενθυμίσουμε πως ύστερα από έξι μήνες δίκης, που διακόπηκε αρκετές φορές, η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα έκρινε τον Σεπτέμβριο πως η πολιτική αγωγή δεν απέδειξε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης και τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ετυμηγορία που μπορεί να του επιφέρει ποινή έως και 15 χρόνια κάθειρξης.

Η δικαστής θα ακούσει τα επιχειρήματα του εισαγγελέα και των συνηγόρων του Πιστόριους, οι οποίοι αναμένεται να καλέσουν νέους μάρτυρες–μεταξύ των οποίων και εμπειρογνώμονες της ψυχικής υγείας–σε μία προσπάθεια να ανατρέψουν την ετυμηγορία.

By