Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Την Τρίτη η συνέχεια για τη δίκη Παπαγεωργόπουλου

Για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

papageorgopoulos

Με την υποβολή δικονομικών θεμάτων ξεκίνησε το πρωί ενώπιον του Πενταμελούς Διακόπηκε για την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Για την υπόθεση κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας του Δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, σε βάρος των οποίων, πρωτόδικα, είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, στον καθένα. Το εδώλιο συμπληρώνεται, επίσης, από δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντιστοίχως, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της επαναληπτικής δίκης.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα αποβολής της πολιτικής αγωγής που ετέθη από τους συνηγόρους υπεράσπισης, κατά την έναρξη της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Την απόρριψη του αιτήματος πρότεινε κι ο εισαγγελέας της έδρας.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, έχοντας δώσει «δείγματα γραφής» όλο τον προηγούμενο καιρό, με επιστολές του μέσα από τη φυλακή, αναμένεται να υποστηρίξει ότι η υπεξαίρεση στον κεντρικό Δήμο ξεκίνησε προτού ο ίδιος αναλάβει τη δημαρχία.

Στο επιτελείο των συνηγόρων του έχει προστεθεί και ο Δημήτρης Τσοβόλας, ενώ στο επιτελείο του Μιχάλη Λεμούσια, από τον οποίο ο τέως δήμαρχος αναμένεται να πάρει αυτή τη φορά αποστάσεις, εντάχθηκε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By