Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τη Δευτέρα στη Βουλή το ν/σ για τα ληξιπρόθεσμα

Η συζήτηση, έπειτα από απαίτηση των περισσότερων κομμάτων, δεν θα διεξαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Vouli-FakelosΤην Δευτέρα θα έλθει στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ληξιπρόθεσμα, καθώς η κυβέρνηση υποχώρησε στο αίτημα όλων των κομμάτων (πλην της Νέας Δημοκρατίας) να μην διεξαχθεί η συζήτηση με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Χρειάσθηκε να διακοπεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, να υπάρξει διαβούλευση των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, να έρθει στη Βουλή και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μέχρι ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς να αποδεχθεί «μία διαδικασία ώστε να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια μέχρι την Δευτέρα το βράδυ», προκειμένου να γίνει κανονικά η εκταμίευση της δόσης από το Eurogroup.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ένταση με τον κ. Σκορδά να απαντά στο αίτημα αντιπολίτευσης για κανονικές διαδικασίες συζήτησης ότι «μαθήματα δημοκρατίας δεν δέχομαι από θιασώτες του ολοκληρωτισμού». Ακούγοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην φράση του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης απαίτησε από το Προεδρείο «να ανακαλεί στην τάξη τους υβριστές», ενώ ακούσθηκε να λέει στον Παναγιώτη Λαφαζάνη «άντε μπράβο»…

«Δεν είμαστε θιασώτες του ολοκληρωτισμού, αλλά της δημοκρατίας, του Συντάγματος, των κανονικών διαδικασιών», του απάντησε ο κ. Λαφαζάνης μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης.

Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Σκορδάς υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο καθυστέρησε επειδή χρειαζόταν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία έφθασε στις 28 Μαΐου. «Τι είμαστε, δοσομανείς, τοξικομανείς υπάλληλοι της τρόικας; Επιφυλασσόμαστε για την στάση μας. Δεν είμαστε γλάστρες, δεν είμαστε ντεκόρ» του απάντησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνης, χαρακτηρίζοντας «αλαζόνα» τον κ. Σκορδά.

«Δεν βρήκα να είναι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στις μνημονιακές υποχρεώσεις», τόνισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτης, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση επιλέγει αυτό τον δρόμο του κατεπείγοντος γιατί στα χέρια της έχει ένα κακό προϊόν διαπραγμάτευσης και εμείς δεν συμφωνούμε».

Για «εκβιασμό» έκανε λόγο η Μ. Ιατρίδη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και για «εμπαιγμό» ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By