Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τη μερική αποκατάσταση των μισθολογικών περικοπών των ενστόλων εξετάζει η κυβέρνηση

«Το θέμα θα συζητηθεί σε συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με εκπροσώπους των ενστόλων»

enstoloi630_210114

Τρόπους να ικανοποιήσει τα μισθολογικά αιτήματα των ενστόλων, χωρίς όμως να βγει εκτός προυπολογισμού αναζητά εναγωνίως η κυβέρνηση. Το θέμα  αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας με τους εκπροσώπους των ενστόλων.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στη λύση της μερικής αποκατάστασης  των περικοπών που υπέστησαν οι μισθοί των ενστόλων από τον Αύγουστο του 2012  ενώ με περικοπές αναμένεται να εισπράξουν και τα αναδρομικά τους.

Βάσει όσων έχουν ήδη υποστηρίξει, σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, οι ένστολοι θα διεκδικήσουν την πλήρη επιστροφή των μισθών τους στα επίπεδα του 2012.

Το μόνο το οποίο είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν είναι η επιστροφή των αναδρομικών με κάποια καθυστέρηση, που θα εκτείνεται έως και το 2015 και ο συμψηφισμός με το κοινωνικό επίδομα που πήραν όσοι ένστολοι είχαν μισθό κάτω από 1.500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως  θα προκρίνει μία συνολική λύση για το πρόβλημα με τα ειδικά μισθολόγια. Αυτό σημαίνει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταρτιστεί ένα νέο μισθολόγιο που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/2015.

By