Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τη συμβολή της Τουρκίας στο νέο διάλογο για το Κυπριακό ζητά ο Παπούλιας

«Ομόφωνη απόφαση του ελληνικού λαού να βρεθεί μια δίκαιη λύση»

papoulias

Την ελπίδα ότι θα είναι σοβαρή η στάση της Τουρκίας, στην νέα προσπάθεια για επανέναρξη του διακοινοτικού διαλόγου για το Κυπριακό, αναγνωρίζοντας ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, η οποία, από την πλευρά της, θα πρέπει να την στηρίξει, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντηση, που είχε σήμερα στην Αθήνα, με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Κ. Παπούλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύμπτωση απόψεων Αθήνας- Λευκωσίας και υπογράμμισε ότι συνιστά «μήνυμα προς τους έξω, ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα συμπαρίσταται, συστρατεύεται και είναι ομόφωνη η απόφαση του ελληνικού λαού να προσπαθήσει για την εξεύρεση μιας λύσης δίκαιης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «τα πάντα μέχρι τώρα έδειξαν ότι η Τουρκία δεν ήθελε μια λύση, η οποία θα ήταν μια σύμπτωση απόψεων για την εξεύρεση μιας λύσης δίκαιης και σταθερής». Σχετικά δε με τη στάση της διεθνούς κοινότητας και ειδικότερα των ευρωπαίων εταίρων, τόνισε ότι πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο, «όχι μονάχα σαν συμπλήρωμα, αλλά σαν στήριξη σ” ένα κράτος – μέλος της, η ΕΕ πρέπει να στρατευθεί τώρα για την εξεύρεση μιας λύσης, γιατί όλοι μιλάμε για τη λύση, η οποία δεν μπορεί να έρθει εξ ουρανού, αλλά είναι μεταξύ ανθρώπων και κρατών».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι ένας νέος διάλογος για την επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει οπωσδήποτε να πληροί κάποιες προϋποθέσεις και μια νέα δυναμική.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

φωτογραφία: fosphotos

(Visited 1 times, 1 visits today)
By