Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τιμητικό μετάλλιο στο διευθυντή της Cosco

Μετά τον Γιούνκερ η Ελλάδα τιμά και τον Κινέζο επενδυτή του ΟΛΠ

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Φοίνικα τίμησε την Πέμπτη η ελληνική πολιτεία τον πρόεδρο της κινεζικής Cosco, Γιουέι Τζιαφού, για την προσφορά του στην οικονομία της χώρας.

Το συγκεκριμένο παράσημο, το οποίο αντικατέστησε μετάλλιο επί της βασιλείας του Γεωργίου του Α’, είθισται να απονέμεται σε Έλληνες πολίτες που υπερέχουν στις τέχνες και τη λογοτεχνία, την επιστήμη, τη δημόσια διαχείριση, τη ναυτιλία, το εμπόριο, και τη βιομηχανία ενώ απονέμεται και σε αλλοδαπούς για πράξεις που αυξάνουν το διεθνές γόητρο της Ελλάδας.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε κατά την εκδήλωση ο Κινέζος επενδυτής ο οποίος εκτίμησε πως «η ευημερία θα επιστρέψει στην Ελλάδα» και ότι «θα είναι η πρώτη χώρα που θα ανακάμψει».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος απένειμε το παράσημο από κοινού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, είπε ότι «η Cosco έκανε μια μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, που έδωσε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης στην ελληνική οικονομία και συνέβαλε στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας» και ότι η τιμητική αυτή διάκριση στο πρόσωπο του κ. Τζιαφού είναι μια «πράξη αναγνώρισης και τιμής».

Όπως υπογράμμισε η κινεζική επένδυση στον ΟΛΠ είναι «ακρογωνιαίος λίθος» για τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας- Κίνας και συνέβαλε στην επούλωση του «διεθνούς κύρους της χώρας σε μια συγκυρία κρίσιμη»

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Ιουνίου η ελληνική κυβέρνηση τίμησε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος, το ανώτερο Τάγμα Αριστείας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By