Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τινάζει τη μπάνκα στον αέρα η Σίτι για τον Μέσι

200 εκατ. στη Μπάρτσα, 25 έκατ. στον Αργεντινό

lionel-messi-city-570Έτοιμη να ρίξει βόμβα μεγατόνων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο φέρεται να είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει πρόταση 165 εκατομμυρίων λιρών (ήτοι 200 εκατ. ευρώ), που είναι και το buy out του ποδοσφαιριστή, ενώ στον ίδιο οι ιδιοκτήτες της Σίτι προσφέρουν 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!

Όπως αναφέρει το El Confidencial η Σίτι θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι είναι τόσο «χαμηλά» (sic) η ρήτρα του και κυρίως ότι ο Αργεντινός μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην Καταλονία αισθάνεται αδικημένος με το πως εξελίσσονται οι συζητήσεις της ανανέωσης του και το πως καλύφθηκε από τα μέσα η υπόθεση με φόρους που δεν είχε αποδώσει στο κράτος, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπρόσθετα, το φορολογικό καθεστώς στην Ισπανία στον αθλητισμό είναι κάτι που τον απασχολεί και είναι από τα πλεονεκτήματα της Σίτι, αφού στην Αγγλία το φορολογικό καθεστώς είναι στο 45% ενώ στην Ισπανία στο 52% και λέγεται πως θα αυξηθεί.

Ακόμα, ο Λίο Μέσι αισθάνεται τρομερή πίεση στα πόδια του μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό, αφού οι συμπαίχτες του ζήτησαν από τον Τάτα Μαρτίνο να τον πιέσει περισσότερο στις προπονήσεις. Ο 26χρονος υπερπαίχτης βλέπει και πολλά δημοσιεύματα που διώχνουν τον Μαρτίνο από τον πάγκο των Μπλαουγκράνα και όλα αυτά έχουν συσσωρευτεί για να του βάλουν σκέψεις αποχώρησης.

Στην Σίτι βρίσκεται και ο Γιάγια Τουρέ με τον οποίο είναι φίλοι από την συνύπαρξη τους στην Μπάτσα και ο Ιβοριανός πάντα του έκανε ψηστήρι για να μετακομίσε στους Citizens.

Εκτός από την Σίτι, η Παρί Σεν Ζερμαίν δείχνει διατεθειμένη να κάνει κίνηση, διώχνοντας πρώτα τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αλλά έχει το μειονέκτημα της φορολογίας 75% στα συμβόλαια ποδοσφαιριστών. Το θέμα πλέον είναι τι θα κάνει η Μπαρτσελόνα, από τη στιγμή που η ρήτρα καλύπτεται από τη Σίτι.

By