Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι ήξεραν και τι είπαν οι Γερμενής, Μπούκουρας και Ηλιόπουλος

Άγνοια για εγκληματικές ενέργειες δήλωσαν οι τρεις προφυλακισθέντες πλέον βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, Στάθης Μπούκουρας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, στην απολογία τους

xrysh_augh648

Συγκεκριμένα οι τρεις βουλευτές προσπάθησαν στις καταθέσεις τους να κρατήσουν τις αποστάσεις τους από τις καταγγελίες για εγκληματικές ενέργειες από τη Χρυσή Αυγή και τους οπαδούς της

Τι υποστήριξε ο Στ. Μπούκουρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ερωτήσεις που του έθεσαν οι ανακρίτριες, ο Στάθης Μπούκουρας φέρεται να είπε πως «αν η Χρυση Αυγη αποδειχθεί εγκληματική οργάνωση, εγώ δεν έχω θέση σε αυτή», ενώ ερωτώμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κατηγορούμενος φέρεται να απήντησε: «Φοβόμουν και ντρεπόμουν που ο Ρουπακιάς είχε προβεί σε αυτή την πράξη».
Αναφερόμενος σε δολοφονικές ενέργειες σε βάρος μεταναστών, ο κ. Μπούκουρας φέρεται να είπε «ανατριχιάζω με όσα ακούω, δεν με εκφράζουν όλα αυτά, η θρησκεία μου λέει ‘’αγαπάτε’’ και όχι ‘’σκοτώστε’’ αλλήλους».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, αναφέρθηκε με θαυμασμό στον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ φέρεται να είπε στις ανακρίτριες ότι μαθαίνει πακιστανικά για να συνεννοείται με τους υπαλλήλους του.
«Στη Χρυσή Αυγή σαν πρώην ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ με άγγιξε το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» του Ανδρέα Παπανδρέου. Με αυτό με μεγάλωσε ο πατέρας μου,» είπε ο κατηγορούμενος.
Ερωτηθείς από τις ανακρίτριες, ο Στάθης Μπούκουρας είπε ότι στην Κόρινθο έδωσε παράγγελμα έξω από το στρατόπεδο «γιατί ήμουν άσχημα ψυχολογικά επειδή μου είχαν κάψει το μαγαζί που είχα στο Περιστέρι».

Η απολογία Γερμενή

«Είμαι αθώος, είμαι έντιμος πολίτης, δεν έχω πάρει ούτε ευρώ στη ζωή μου. Στη Χρυσή Αυγή εντάχθηκα το 1994, είμαι βουλευτής Β Αθηνών και εσωτερικά στο κόμμα είχα πάρει την Περιφέρεια Αττικής και στη Βουλή τον τομέα Οικονομικών. Ορίστηκα επίσης περιφερειάρχης Αθηνών, Αρτέμιδος, Λιοσίων, Νέου Ηρακλείου» φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γερμενής.
«Είμαστε κόμμα κι όχι οργάνωση» ανέφερε ακόμη, ενώ σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις περί στρατιωτικής ενδυμασίας σημείωσε: «Δεν λέγαμε εμείς τι να φοράνε στις συγκεντρώσεις. Ρόπαλα φυσικά δεν κρατούσαμε, ήταν απλώς σημαίες. Εμείς δεν είπαμε να φορέσει κανείς μπλουζάκι ή παντελόνι παραλλαγής. Δεν τα επικροτώ αυτά».
ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ: Το να κλείνει ένα κόμμα τα σύνορα ενός κράτους ως διαμαρτυρία, το θεωρείται απλά διαδήλωση;
ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Το βλέπω όπως όταν ανοίγει τις μπάρες στα διόδια το Κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», σαν μια πράξη διαμαρτυρίας.
ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ: Είχατε ενημέρωση για τα σοβαρά περιστατικά βίας;
ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Εγώ δεν τα μάθαινα γιατί θα φοβόντουσαν την «κατσάδα». Εννοώ ότι είμαστε πέμπτο κοινοβουλευτικό κόμμα και ενώ προσπαθούμε να ανέλθουμε, ασήμαντα γεγονότα μας πηγαίνουν πίσω.
ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ: Πιστεύετε πως οι βίαιες επιθέσεις μπορεί να ήταν αποτέλεσμα της ρητορικής του αρχηγού και των στελεχών, που βρήκαν έδαφος σε ευερέθιστους επιπόλαιους ανθρώπους;
ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Μπορεί κάποιοι να ήταν ευερέθιστοι, επιπόλαιοι αλλά και βαλτοί. Προφανώς το εντοπίσαμε αλλά μας πρόλαβε ο χρόνος. Τα γεγονότα, ειδικά το Πέραμα και ο Φύσσας ήταν πολύ κοντά».

Τι είπε ο Π. Ηλιόπουλος

Στην απολογία του ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος φέρεται να καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία του Φύσσα, υποστηρίζοντας πως θα ήταν πολιτική αυτοκτονία το να είχε δοθεί εντολή.
Οι ανακρίτριες ζήτησαν επίσης εξηγήσεις για τα βίαια επεισόδια και τα περί εκκαθαρίσεων στον Αγ. Παντελεήμονα, τις Αχαρνές και την Πλατεία Αττικής.

«Δε γνωρίζω τίποτα» ήταν η απάντηση του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ο οποίος φέρεται να είπε ότι δεν πιστεύει ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής καθοδηγεί σε οποιαδήποτε πράξη βίας.
Φέρεται να ανέφερε ακόμη ότι θεωρεί τον κ. Μιχαλολιάκο «από τους πιο δημοκρατικούς ανθρώπους που έχει γνωρίσει».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By