Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τι αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ

«Η Ελλάδα μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της»

samaras-merkel640

Η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το Βερολίνο ότι η «Ελλάδα μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της» και ότι «δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης» προβάλλεται στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg στέκεται στην εκτίμηση του κ. Σαμαρά «η διαδικασία θα ολοκληρωθεί νωρίτερα απ” ό,τι προβλεπόταν αρχικά» και επισημαίνει πως ο Πρωθυπουργός «ενδεχομένως θα επιδιώξει πρόωρο τερματισμό της οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας από το ΔΝΤ».

Επίσης, μεταδίδειδήλωση της Γερμανίδας καγκελάριου ότι η πορεία του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα θα συζητηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες στο πλαίσιο της αξιολόγησης από την τρόικα.

Η Wall Street Journal γράφει ότι ο κ. Σαμαράς ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνου στις προσπάθειες και τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να ενισχύσει την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ακόμη, γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του για την «πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην αναδιάρθρωση της οικονομίας της», με τη δημοσιογράφο να σχολιάζει ότι η κ. Μέρκελ στήριξε τη δήλωση αυτή λέγοντας: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη για το γεγονός ότι αρκετές θετικές ενδείξεις έρχονται από την Ελλάδα», καθώς και ότι είναι ορατοί «οι πρώτοι τρυφεροί καρποί» της οικονομικής επιτυχίας της Ελλάδας.

Σε αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλεται ανταπόκριση του Associated Press, σύμφωνα με την οποία «ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του δεν χρειάζεται τρίτο διεθνές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας και άφησε να εννοηθεί ότι επίκειται ένα νέο σχέδιο οικονομικής μεταρρύθμισης, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα θα προτείνει σύντομα το δικό της πλαίσιο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στα επόμενα χρόνια, πέραν του χρονοδιαγράμματος των δανειακών συμφωνιών».

By