Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τι απαντάει η Ουάσινγκτον στην «μπηχτή» του Ισραήλ για τον Κέρι

Σε έντονους τόνους η απάντηση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου

Jay_Carney_insert_cMichael_Key

Προσβλητικά και ανάρμοστα χαρακτήρισε την Τρίτη το βράδυ ο Λευκός Οίκος τα επικριτικά σχόλια που φέρεται να έκανε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Γεντότ Αχρονότ ο Γιαλόν φέρεται να είπε ότι ο Κέρι ενεργεί «βάσει μιας ακατανόητης εμμονής και ενός μεσσιανικού αισθήματος» και ότι «δεν μπορεί να τού διδάξει τίποτα για τη σύγκρουση με τους Παλαιστίνιους».

«Το να αμφισβητούνται τα κίνητρα του υπουργού Εξωτερικών και να διαστρεβλώνονται οι προτάσεις του δεν είναι κάτι που θα περιμέναμε από τον υπουργό Άμυνας ενός στενού συμμάχου μας», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, αντιδρώντας στις δηλώσεις αυτές.

«Τα σχόλια του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, εφόσον είναι ακριβή, είναι προσβλητικά και ανάρμοστα, ιδίως αν λάβουμε υπόψη όσα κάνουν οι ΗΠΑ για να στηρίξουν την ανάγκη του Ισραήλ για ασφάλεια», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Γιαλόν είχε αρνηθεί να σχολιάσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η οποία υποστηρίζει ότι ο Ισραηλινός υπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές σε ιδιωτική του συνομιλία πριν από μια επίσκεψη του Κέρι στην περιοχή.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By