Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι απαντά η ΕΠΟ για παίκτες, Ρανιέρι, Σαρρή…

Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των Ανδρών και τα σχόλια που ακολούθησαν, από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΠΟ επισημαίνονται τα εξής:

thumbnail1)Η ομάδα πράγματι ήταν κακή στον αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία. Και δε μπόρεσε (μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την καλή της παρουσία στο Ελσίνκι) ν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό όμως είχαν το θάρρος να το παραδεχθούν ΑΜΕΣΑ και οι παίκτες και ο προπονητής αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα.

2) Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δέχθηκε κριτική για την εικόνα της ομάδας. Ο Γιώργος Σαρρής προφανώς και κάνει λάθη, όπως κάνουν όλοι όσοι δουλεύουν ανά την υφήλιο. Ας δούμε όμως τι έπραξε στ αλήθεια όσον αφορά την Εθνική Ανδρών: α)Όταν ο προηγούμενος προπονητής αρνήθηκε τη συνέχιση της συνεργασίας του με την ομοσπονδία έκλεισε έναν απ τις καλύτερους προπονητές στον κόσμο ΑΚΡΙΒΩΣ με το ίδιο τίμημα συμβολαίου. Μάλιστα συνολικά το κόστος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας είναι μικρότερο του προηγούμενου κατά 170.000 ευρω. β)Έκανε στον Γιώργο Καραγκούνη πρόταση για την ανάληψη πόστου στην ομάδα ΠΡΙΝ ΚΑΝ την επιστροφή της αποστολής από τη Βραζιλία. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής έκανε αποδεκτή την πρόταση και εργάζεται πλέον μαζι με τον προπονητή και τους παίκτες. γ)Ο κ. Σαρρής συναντήθηκε με τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής, τους προσέφερε τη στήριξη της Ομοσπονδίας και συμφώνησε μαζί τους για όλα τα οικονομικά θέματα. Παράλληλα «όπλισε» τον προπονητή με τη δυνατότητα να έχει δίπλα του όλους τους συνεργάτες της απολύτου επιλογής του. Αυτά είναι τα… εγκλήματα του προέδρου για τον οποίο μόνον ότι ευθύνεται για το Μεσανατολικό και το Κυπριακό δεν ακούσαμε ακόμη… Γιατί μπορεί να το ακούσουμε κι αυτό….

3)Ο Κλάουντιο Ρανιέρι δεν κρύφτηκε ποτέ. Πριν από την πρεμιέρα των αγώνων αποκάλεσε καταστροφική την πιθανότητα μη πρόκρισης της Εθνικής. Στη συνέχεια ακολούθησε το δύσκολο δρόμο: Προσπαθεί δηλαδή ν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν μέχρι τώρα η ομάδα και παράλληλα να την οδηγήσει στην πρόκριση. Τ αποτελέσματα μέχρι τώρα δεν τον βοηθούν. Την ευθύνη όμως για τα λάθη του δε τη διώχνει μακριά του. Την αναλαμβάνει πλήρως. Είναι ένας απ τους κορυφαίους προπονητές ποδοσφαίρου και αν μη τι άλλο του οφείλεται στοιχειώδης σεβασμός.

4) Όσον αφορά τη ποδοσφαιρική κριτική των ΜΜΕ είναι προφανέστατα απολύτως σεβαστή εφόσον γίνεται με γνώμονες την καλή πίστη, την κοινή λογική και την πρόθεση για την προκοπή και το καλό της ομάδας. Μια παρατήρηση μόνο: Η ενδεκάδα της ομάδας ήταν αναρτημένη σε όλες τις αθλητικές ιστοσελίδες δύο ώρες πριν από τον αγώνα στο Καραισκάκη. Άρα οι σχολιογράφοι και οι αναλυτές είχαν όλη την άνεση να κάνουν το σχόλιό τους ΠΡΙΝ από το παιχνίδι. Δεν το έκανε κανείς. Φυσικά όλοι και όλα κρίνονται στη ζωή εκ του αποτελέσματος. Όμως όποιος θέλει να είναι τίμιος (ως οφείλει) με αυτόν που κρίνει πρέπει να είναι τίμιος και με τον εαυτό του. Και να παίρνει το ρίσκο της κριτικής όπως το παίρνει και ο προπονητής με τις επιλογές του για την ενδεκάδα.

5) Η πολύ δυνατή παρουσία του κόσμου στο γήπεδο Καραΐσκάκη ήταν ένα μήνυμα ότι επιθυμεί να στηρίξει και τους παίκτες αλλά και τον Ρανιέρι και το αγωνιστικό και προπονητικό σκεπτικό του. Στο χέρι όλων είναι ο κόσμος να μείνει κοντά στην ομάδα…..

By