Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τι απαντά ο Αβραμόπουλος στις διαρροές από τις Βρυξέλλες

Θα στηρίξουμε την ελληνική βιομηχανία, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο κ. Αβραμόπουλος

avramopoulos-thumb-large

Σαφές μήνυμα στην τρόικα ότι η στήριξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί απαίτηση όλων των Ελλήνων, τόνισε από το βήμα της βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος.

«Έχουμε πάρει πάνω μας τη διάσωση στο μέτρο του δυνατού των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της ΕΛΒΟ», ξεκαθάρισε ο Δ. Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί περισσότερο υπεύθυνα και πολύ νωρίτερα τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί.

Μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού, τον χαρακτήρισε τον πιο κρίσιμο στην ιστορία της πατρίδας μας, προσθέτοντας ότι κλείνει τους λογαριασμούς με το χθες και εγκαινιάζει μια νέα εποχή. «Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, όσοι υπόσχονται εύκολες λύσεις στην ουσία υπόσχονται επιστροφή στο παρελθόν», είπε κοιτώντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι ο λαός έχει εξαντλήσει τα όρια του.

Νωρίτερα, πηγές της Κομισιόν από τις Βρυξέλλες, ανέφεραν ότι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης ή του κλεισίματος κρατικών βιομηχανιών θα συζητηθεί στο επόμενο  Eurogroup, προκειμένου να προχωρήσει στην εκταμίευση της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι ενδεχομένως η τρόικα να επιστρέψει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

«Αναμένουμε την επιβεβαίωση των ελληνικών Αρχών ότι ολοκληρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ. Η επιβεβαίωση αυτή εκκρεμεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της ευρωζώνης. Ερωτηθείς στη συνέχεια, ποια ακριβώς είναι τα προαπαιτούμενα που δεν έχουν ικανοποιηθεί, απάντησε ότι εκκρεμεί μόνο ένα, το οποίο αφορά την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο κρατικών βιομηχανιών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By